Sport Centar

Džeko: Nadam se da u Brazilu nije bilo naše zadnje prvenstvo (VIDEO)

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko boravi u Sarajevu, a danas je gostovao na BHRT-u, u emisiji posvećenoj Mundijalu u Rusiji i govorio o prethodnoj sezoni, transferu u Chelsea, Mundijalu, VAR tehnologiji...

Džeko: Nadam se da u Brazilu nije bilo naše zadnje prvenstvo (VIDEO)

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko boravi u Sarajevu, a danas je gostovao na BHRT-u, u emisiji posvećenoj Mundijalu u Rusiji i govorio o prethodnoj sezoni, transferu u Chelsea, Mundijalu, VAR tehnologiji…

Prvo se Edin još jednom osvrnuo na prethodnu sezonu koja je za njega bila sjajna, pogotovo u Ligi prvaka.

“Bilo je par dobrih sezona i prije ove, a što se tiče Lige prvaka ovo je sigurno najbolja sezona. Nadam se da će biti još ovakvih”, rekao je Džeko.

“Što se tiče Serie A moglo je biti i bolje. Juve i Napoli su definitivno bili malo ispred svih.”

Kaže da se brzo prilagodio na Rim i na Seriu A.

“Rim nije lagana sredina, ali ako igraš dobro onda si “kralj”. Ja sam se već adaptirao na ligu, grad, navijače… Zadovoljan sam u potpunosti.”

O Svjetskom prvenstvu Edin kaže:
“Nisam gledao previše utakmica, ali vidim da je bilo dosta neugodnih iznenađenja. Ja stvarno volim Njemačku i kada sam vidio da su ispali nisam mogao vjerovati. Hrvatska mi je najbolje igrala, ali sada tek počinju prave utakmice.”, te dodaje:

“Kad gledam ovo Svjetsko prvenstvo još više boli što nismo tamo… Ali tu smo gdje smo i treba gledati samo naprijed. Nadam se da nam to nije bilo zadnje prvenstvo. Da je onda postojao VAR možda bi sada pričali o osmini finala, četvrtini..”

Pogledajte kompletan intervju u emisiji “Svi u park”.

as romaedin dzekofudbalska reprezentaciija bih
KOMENTARI

KOMENTARI