Sport Centar

Na stranici EHF-a: Verifikovan konačan rezultat utakmice BiH – Švicarska (FOTO)

Iako je postupak još u toku s obzirom da je žalba Rukometnog saveza BiH prihvaćena od strane Evropske rukometne federacije (EHF), na službenoj stranici EHF konačno je verifikovan rezultat iz Tuzle. On glasi BiH - Švajcarska 0:10.

Na stranici EHF-a: Verifikovan konačan rezultat utakmice BiH – Švicarska (FOTO)

Iako je postupak još u toku s obzirom da je žalba Rukometnog saveza BiH prihvaćena od strane Evropske rukometne federacije (EHF), na službenoj stranici EHF konačno je verifikovan rezultat iz Tuzle. On glasi BiH – Švajcarska 0:10.

U RSBiH još uvijek se nadaju da će žalba u slučaju “Tomislav Nuić” uroditi plodom i da će žalbena komisija EHF-a preinačiti odluku rukometnog suda EHF koji je prihvatio žalbu Švajcarca i registrirao utakmicu 10:0, na stranici EHF stoji da će protivnik Norveške u baražu za Svjetsko prvenstvo biti Švicarska.

Izvještaj sa utakmice iz Tuzle gdje je podsjetimo BiH slavila pobjedu 21:15 nije bio verifikovan ni nakon što je sud EHF prvostepenom presudom registirao meč službenim rezultatom 0:10. Međutim, u posljednjih 48 sati je došlo do ažuriranja stranice, kako pišu Nezavisne, te je izvještaj iz Mejdana i zvanično verifikovan, te se tako među svim ostalim parovima baraža našao i onaj između Norveške i Švajcarske.

Da li ovo znači da je žalba RS BiH pala u vodu, znat će se u narednih par dana. Ono što ipak upada u oči jeste činjenica da na verifikovanom izvještaju, u rubrici gdje su upisani igrači BiH, stoji ime –  Nuić.

rukometna reprezentacija bihtomislav nuic
KOMENTARI

KOMENTARI

Deni
Gost

Svakako bi norveska ubila hljeb u nama i i u njima.

dino
Gost

Nas novinar je stavio ”pravu” sliku. Svjestan ili nesvjestan. Nazalost, ne ide s naslovom.

wpDiscuz