Sport Centar

Na programu veliki derbi Business lige: Borba za drugo mjesto, borba za play-off i još mnogo toga

Večeras se nastavlja 13. kolo SC Business lige u dvorani "Amel Bečković" u Vogošći.

Na programu veliki derbi Business lige: Borba za drugo mjesto, borba za play-off i još mnogo toga

Igrat će se tri utakmice 13. kola, te jedna utakmica nadoknade, a program počinje u 19 časova, što je postala tradicija za Business ligu.

Već u 19 časova će se igrati susret koji je nadoknada, a sastaju se BH Telecom i Farmavita. Za BH Telecom je ovo vrlo važan duel, jer je u pitanju sama završnica regularnog dijela Business lige, a svaki bod je važan u borbi za što bolju poziciju uoči play-offa. Protiv Farmavite, BH Telecom je izraziti favorit i sve osim pobjede bi bilo veliko iznenađenje. No, Farmavita je u nekoliko dosadašnjih utakmica pokazala da se itekako može suprotstaviti favorizovanim ekipama, pa je jasno da ćemo gledati interesantan meč.

Pedeset minuta kasnije će na teren istrčati ekipe TVSA i Bosnalijek. Interesantno je da će ovo biti veoma važan duel u kojem bi jedna od ekipa mogla izgubiti korak za poziciji koja vodi u play-off. Obje ekipe imaju po 13 bodova i ovo će biti duel “biti ili ne biti” za TVSA i Bosnalijek. Uoči prošlog kola Bosnalijek je bio u mnogo boljoj poziciji u odnosu na današnjeg rivala, ali je poraz od Securitasa dodatno zakomplikovao situaciju, dok je TVSA slavila protiv Vatrogasaca Sarajevo i tako se priključila ovoj borbi.

Veliki derbi će u 20:40 igrati BH Pošta i Amadeus/Oslobođenje. Riječ je o duelu ekipa koje važe za same favorite i kada je konačni plasman u pitanju. Branioci titule u Business ligi, ekipa BH Pošte, žele ovjeriti drugo mjesto u regularnom dijelu sezone što donosi bolju poziciju u play-offu, ali će za Amadeus/Oslobođenje pobjeda biti imperativ, te bi, u slučaju eventualnog trijumfa, preskočili svog današnjeg protivnika.

Program će zatvoriti ekipe Tržnice/Ejot i FDS. Nakon odličnog starta sezone, Tržnice/Ejot su u evidentnom padu forme, što je ugrozilo sigurnu poziciju u play-offu. Ipak, doigravanje je veoma blizu a cilj je imati što više bodova i zauzeti bolju poziciju. Povrede su ovoj ekipi onemogućile širinu u rotaciji i to je veliki problem, dok s druge strane FDS igra neočekivano dobro i sigurno da može do pobjede u večerašnjem duelu.

Parovi i satnica:

19:00 BH Telecom – Farmavita
19:50 TVSA – Bosnalijek
20:40 BH Pošta – Amadeus/Oslobođenje
21:30 Tržnice/Ejot – FDS

business ligascbusiness liga
KOMENTARI

KOMENTARI