Sport Centar

Na preporuku Jiržija Plišeka: Juniorski reprezentativac BiH potpisao za prašku Slaviju

Najbolji strijelac juniorske Premijer lige Bosne i Hercegovine Imad Rondić danas je potpisao za Slaviju Prag.

Na preporuku Jiržija Plišeka: Juniorski reprezentativac BiH potpisao za prašku Slaviju
FOTO: Plišek je jedan od najzaslužnijih za realizaciju Rondićevog transfera u Slaviju (Foto: Klix.ba)

Osamnaestogodišnji Rondić, koji je u prvoj polusezoni u dresu juniora Sarajeva postigao 16 pogodaka i upisao 7 asistencija, danas je u Pragu potpisao ugovor sa češkim velikanom do ljeta 2021. godine.

“Sretan sam što sam potpisao prvi profesionalni ugovor s najvećim češkim klubom. Prezadovoljan sam uslovima i načinom rada kluba i nadam se da će ovo biti jedan veliki iskorak u mojoj karijeri”, izjavio je juniorski reprezentativac BiH.

Rondić je imao nekoliko drugih ponuda, ali se ipak odlučio za Slaviju.

“Bilo je također zainteresovanih klubova iz Belgije i Austrije, međutim, mi smo se ipak odlučili za Slaviju. Smatramo da je ovo pravi klub za Rondićev daljnji razvoj i budućnost”, rekao je njegov menadžer Elvis Hajradinović za portal Klix.ba.

Rondić je svoju karijeru počeo u Olimpiku, odakle je u ljeto 2016. godine otišao u Mladost Doboj Kakanj za čiji prvi tim je debitovao u prošloj sezoni u Premijer ligi BiH, a od ljeta prošle godine je igrao za juniorski tim Sarajeva.

Za juniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine nastupio je četiri puta uz jedan postignuti pogodak.

Prethodno je Rondić boravio u Akademiji Slavije, gdje ga je trenirao nekadašnji strateg Željezničara i Sarajeva Jirži Plišek. Upravo na preporuku čovjeka koji je doveo Edina Džeku u Češku, Rondiću je ponuđen profesionalni ugovor u Slaviji.

imad rondicjirzi plisekslavia praha
KOMENTARI

KOMENTARI