Sport Centar

Na današnji dan: Rukometaši BiH se plasirali na Svjetsko prvenstvo u Kataru!

Tačno prije tri godine na današnji dan, kada je fudbalska selekcija naše zemlje igrala svoj prvi meč na Mundijalu u Brazilu, rukometna selekcija naše Bosne i Hercegovine izborila je plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Na današnji dan: Rukometaši BiH se plasirali na Svjetsko prvenstvo u Kataru!

Naši najbolji rukometaši su remizirali na Islandu rezultatom 29:29, a to je bilo dovoljno za plasman na prvo veliko takmičenje u historiji naše rukometne reprezentacije. Sedam dana prije remija na Islandu bh. tim je slavio sa 33:32 u Skenderiji.

Pamtit će se riječi komentatora Federalne televizije Darija Mehmedovića: “Kraj je utakmice poštovani gledaoci 29:29. Bosna i Hercegovina je na Svjetskom prvenstvu. Kakva radost naše reprezentacije!”

U tom meču na Islandu Prce je postigao sedam golova, Karačić šest, Vražalić četiri, Malinović tri, Senjamin Burić dva, Ovčina i Toromanović dva, te Čelica, Panić i Savić po jedan. Još su za nas igrali Vranješ, Čakić, Milas, Bubalo, te golmani Benjamin Burić i Peđa Dejanović. Inače, naša reprezentacija je na Mundijalu u Kataru zauzela 20. mjesto.

islandkadetska rukometna reprezentacija bih
KOMENTARI

KOMENTARI