Sport Centar

Na Bjelašnici skijanje jeftinije nego na Jahorini, ali bez poludnevnih karata

Poput Jahorine, cijene skijaških karata i u Olimpijskom centru Bjelašnica-Igman u predstojećoj sezoni bit će veće u odnosu na prethodnu. Ipak, nešto manje nego li su ih povisili na Jahorini, javalja Anadolu Agency (AA).

Na Bjelašnici skijanje jeftinije nego na Jahorini, ali bez poludnevnih karata

Dnevna karta za odrasle u sezoni od 21. decembra do 27. marta koštat će 40 maraka, dok će u pred i post sezoni iznositi 35, što je u odnosu na Jahorinu jeftinije za po pet KM. Cijene ski-karata na Bjelašnici i Igmanu za djecu su 30 maraka u sezoni, te pred i post sezoni 25.

Za noćno skijanje odrasli će morati izdvajati 35 KM u sezoni i 30 u pred i post sezoni, dok će dječija karta iznositi 10 maraka manje.

Prema cjenovniku OC Bjelašnica i Igman za sezonu 2017/18. sezonska karta s fotografijom za odrasle je 740 KM, djecu 390, te su i one jeftnije u odnosu na Jahorinu (900 KM, 450 KM).

Sezonska karta koja će se moći koristiti za skijanje isključivo radnim danima košta 550 maraka odrasli i 250 djeca.

Sudeći prema cjenovniku kojeg je objavilo KJKP ZOI 84, firma koja upravlja skijalištima na sarajevskim olimpijskim planinama Bjelašnici i Igmanu, desio se presedan, odnosno u ponudi nadolazeće sezone neće biti poludnevnih, tj. karata na satnicu.

“Skijalište će raditi od 9 do 16 sati. Noćno skijanje će biti u terminu od 18.30 do 21”, saopštili su iz ZOI 84.

bjelasnicaigmanjahorina
KOMENTARI

KOMENTARI