Sport Centar

Na 3. međunarodnim skokovima na Bentbaši 19. augusta 25 takmičara

Treći po redu "Međunarodni skokovi u vodu Sarajevo Bentbaša 2017" bit će održani u subotu, 19. augusta, u organizaciji Udruženja za promociju sporta i turizma "SporTur" iz Sarajeva.

Na 3. međunarodnim skokovima na Bentbaši 19. augusta 25 takmičara
FOTO: Ilustracija

– Na međunarodnim skokovima na Bentbaši učestovat će 25 takmičara iz zemalja regije (Slovenija, Srbija, Crna Gora) i BiH – kazao je Feni organizator manifestacije Dino Bajrić, dugogodišnji skakač i pobjednik na posljednjim skokovima u Jajcu.

Bajrić je naglasio kako je ove godina visina skakaone sa koje će se izvoditi skokovi podignuta i iznosit će 19,5 metara.

– Federalna uprava civilne zaštite trenutno radi konfiguraciju terena, provjerava sigurnost, odnosno provjerava da slučajno nema nekih stranih predmeta koji se na vrijeme trebaju ukloniti – istakao je Bajrić.

Organizatori su izrazili zadovoljstvo jer su Grad Sarajevo i općine prepoznali ovu sportsko-turističku manifestaciju kao aktraktivnu.

– S obzirom na to da će se manifestacija održati po treći put, te da je datum održavanja u jeku ljetne turističke sezone, smatramo da će skokovi na Bentbaši ove godine privući još veću pažnju mnogih medija, građana Sarajeva, BiH i turista koji borave u glavnom gradu BiH. Nadamo se da će sve proći onako kao što smo zamislili i da ćemo sve više napredovati i svake godine biti bolji – kazao je Feni Bajrić.

sarajevo bentbasa 2017
KOMENTARI

KOMENTARI