Sport Centar

“Musemićeve bebe” igraju sve češće: Svijetla budućnost koja nije plaćena rezultatima

Nakon ubjedljive pobjede Sarajeva nad Čelikom (5:0), u okviru 13. kola Premijer lige BiH, jedan podatak "bode oči", kako bi to istakli doajeni sportskog novinarstva.

“Musemićeve bebe” igraju sve češće: Svijetla budućnost koja nije plaćena rezultatima

U bordo ekipi priliku da igraju protiv Zeničana dobilo je čak sedam fudbalera sa 21 i manje godina. Od tog broja, izuzimajući Sanjina Lelića i Miću Kuzmanovića, čak petorica su bili polaznici Akademije FKS: Marko Mihojević, Nihad Mujakić, Samir Radovac, Elvedin Herić i Nedim Hadžić.

Generalno gledano, otkako je Husref Musemić došao na klupu Sarajeva (u 7. kolu PLBiH), na svakoj utakmici igrala su najmanje dva nogometaša iz U-21 kategorije.

Protiv Viteza je igralo šest mladih fudbalera (21 i mlađe) Sarajeva, protiv Širokog Brijega dva, Mladosti četiri, protiv Radnika tri, Krupe također tri, Slobode četiri, Zrinjskog tri i s Čelikom je, konačno, Sarajevo igralo sa sedam U-21 nogometaša. Naravno, brojke bi bile i veće ukoliko bi računali i sve fudbalere koji su bili uneseni u zapisnik pomenutih mečeva. Bordo klub ima, inače, jednu od tri najmlađe ekipe u PLBiH.

Ono što je u ovoj priči najljepše, Sarajevo sa sve većim brojem mladih nogometaša u prvom timu ima i rezultat. Da nije bilo neočekivanog poraza od Krupe (2:3) na Koševu, bordo tim bi uvezao čak sedam uzastopnih pobjeda…

Ne čudi, stoga, ni podatak da veliki broj nada Sarajeva igra u omladinskim reprezentacijama. Dovoljno je navesti da je na nedavno objavljenom spisku selektora juniorske reprezentacije Tonija Karačića, svoje ime pronašlo čak pet bordo nogometaša: Nedim Hadžić, Rijad Sadiku, Alen Mustafić, Šefkija Resić i Halid Šabanović.

Dakle, ako se po jutru dan poznaje, svijetla budućnost je pred bordo klubom. Taman i da rezultati ponekad ne budu po ukusu navijača, sigurno je da će koševski inkubator imati čime da se pohvali. “Musemićeve bebe” zasad, srećom, ispunjavaju oba klupska cilja…

fksarajevohusref musemic
KOMENTARI

KOMENTARI

Igore zmiju ga loma
Gost

hahhahahah joj jeftinog PRa. Husrefove bebe, odigraju na kapaljku ako iko zna Husrefa onda treba da zna da taj mladima daje sanse na kapaljku. Ove godine igraju mu jer bolje nema a i kad igra protiv jačih beba nema vec ih ubaci da zamaže oči protiv ovih invalida koji dodju bez 9 igrača,

JBG
Gost

veze ti nemas

Tika taka
Gost

Bebe jesu, ali nisu Husrefove vec kluba FK SARAJEVO. Postujem Musemica, ali ne treba pretjerivati u njegovom idealiziranju. Sarajvo šampion.

musiis
Gost

E cuj bebe hahaha ja potrala i vanago

Dzemo Smjecanin
Gost

Jok eto Kokot, Nikolic, Elsner i Zeba su bebe.

wpDiscuz