Sport Centar

Musemić: Vrijeme je za iskorak u Evropi, u drugom kolu želim Sevillu

Trener Sarajeva Husref Musemić smatra da je vrijeme za iskorak njegovog tima u Evropi.

Musemić: Vrijeme je za iskorak u Evropi, u drugom kolu želim Sevillu

Trener Sarajeva Husref Musemić smatra da je vrijeme za iskorak njegovog tima u Evropi.

Navijači Sarajeva nisu bili zadovoljni proteklom sezonom na Koševu, a Husref Musemić se nada da će evropski put Bordo tima ovaj put biti nešto duži u odnosu na prethodne.

“Vrijeme je da napravimo jedan kvalitetan rezultat u Evropi. Iako mnogi smatraju da je to teško, sjetimo se da je upravo Sarajevo prije desetak godina igralo u trećem pretkolu tadašnjeg Kupa UEFA. I tada niko nije vjerovao pa smo na neki način uspjeli i zašto ne nadati se i sada da, recimo, možemo i više od toga. U svemu igra i faktor sreće, povoljan žrijeb, trenutak… Tako je i sa velikim klubovima u velikim takmičenjima i njih nekada posluži sreća, uz naravno kvalitet, koji je neminovan”, rekao je Musemić za Nezavisne.

Prvi evropski protivnik će biti poznat 19. juna, kada je na rasporedu žrijeb.

“Objektivno, u prvom krugu ne možemo govoriti o jačini protivnika, jer bi trebalo da buemo favoriti protiv bilo koga, iako laganih protivnika nema. Znam da smo imali i neka loša iskustva minulih godina, ali treba raditi na tome da se to ne dogodi. U drugom krugu ćemo, ako se plasiramo, već imati veoma ozbiljne rivale. Ja bih, recimo, volio Sevillu. Sve su to naravno želje, a koliko je realno da se desi, ostaje da se vidi”, dodao je Musemić i dotakao se teme navijača.

“Navijači uvijek traže više, a rezultati su najbolji način da se vrate na tribine. Mi tri minule sezone nismo osvojili nijedan trofej, dvije zadnje sezone smo počeli jako loše. Kasnije smo se vadili, što je u principu teško, jer onda dođe i pritisak. Nastojaćemo da se to ovoga puta ne dogodi, da obradujemo navijače, da se vrate na tribine, jer ja kažem da je klub bez navijača kao čovjek bez duše”, smatra Musemić.

fksarajevohusref musemic
KOMENTARI

KOMENTARI

Semir
Gost

Hoce iskorak pa hoce Sevillu u drugom kolu, ciji 2 tim moze rasturiti bilo koji bh klub. Dugo gluplji komentar nisam procitao.

Pitar polu-bolesnik
Gost

Uzeo si mi komentar iz usta. Fakat nevjerovatna izjava…

man
Gost

Želi sevillu samo da zaobidže Zariu.

wpDiscuz