Sport Centar

Musemić: Nije mi drago zbog utakmica reprezentacije, nas trenere niko nije pitao za mišljenje

Gost emisije "Liga bez briga" u realizaciji Lopta.ba bio je Husref Musemić, trener FK Sarajevo, koji je u razgovoru sa Jasminom Ligatom govorio o mnogim zanimljivim temama.

Musemić: Nije mi drago zbog utakmica reprezentacije, nas trenere niko nije pitao za mišljenje

Gost emisije “Liga bez briga” u realizaciji Lopta.ba bio je Husref Musemić, trener FK Sarajevo, koji je u razgovoru sa Jasminom Ligatom govorio o mnogim zanimljivim temama.

Neizostavno pitanje bio je i objavljeni spisak A reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja će predvođena novim selektorom Robertom Prosinečkim krajem ovog mjeseca u Sjedinjenim Američkim Državama odigrati dva prijateljska meča. Prvo će 28. januara u Los Angelesu protivnik našem timu biti selekcija SAD-a, a tri dana poslije u San Antoniu zakazan je susret sa Meksikom.

Fudbaleri Sarajeva Marko Mihojević, Almir Bekić, Elvis Sarić i Mersudin Ahmetović dobili su pozive za predstojeće okupljanje Zmajeva, ali kako kaže Musemić uopšte mu nije drago što u vrijeme pipremnog perioda neće moći računati na četiri bitna igrača.

“Drago mi je što je tako, ali uopšte mi nije drago što se igraju ove utakmice. Termin je neprilagođen i igrači desetak dana neće biti sa ekipom. Nas niko nije pitao ili saopštio nam tu odluku. Termin utakmice, dug put, vremenske razlike, ali šta mi tu možemo? Stiče se dojam da ovdje, ko je jači, donosi odluke. Nema demokratije, jer nas trenere niko nije pitao za mišljenje“, jasan je šef struke koševskog kluba, koji smatra da je neko trebao konsultovati i premijerligaške trenere prije nego je odluka donešena.

“Ne napadam nikoga, samo kažem ono što mislim, ali neko je mogao pitati i nas premijerligaške trenere da li nam to pravi problem u tom periodu. Zašto UEFA nije dozvolila dolazak igrača, a kod nas može sve? Nemam ništa protiv ovakvih utakmica, ali neka se nađe neki optimalan termin. Svakom igraču je drago da igra za svoju reprezentaciju, ali momenat se ne uklapa.”

Na pitanje da li je NSBiH zanemario premijerligaško takmičenje u odnosu na reprezentaciju, jedan od najboljih stručnjaka u BiH kaže:

“Savez mora da vodi brigu o reprezentaciji, ali očigledno je kako nas ne cijene vani, tako nas ne cijene ni ovdje. Nažalost tako je, iako nije nikakav problem da pomažemo selektoru i reprezentaciji, jer uspjeh moje reprezentacije je i moj uspjeh. Živim ovdje i ponosan sam na to”, kazao je Husref Musemić.

Kompletan intervju sa trenerom FK Sarajevo možete pogledati na sljedećem linku.

fksarajevofudbalska reprezentacija bihhusref musemic
KOMENTARI

KOMENTARI

sahson
Gost

Mogao si zvaku da izbacis kad si pocinjao intervju.

wpDiscuz