Sport Centar

Musemić: Resić je pokazao da ima potencijala, moramo se paziti prekida u Armeniji

Nogometaši Sarajeva su u Butmiru odradili posljednji trening pred odlazak u Armeniju na duel prvog pretkola Evropske lige protiv Banantsa.

Musemić: Resić je pokazao da ima potencijala, moramo se paziti prekida u Armeniji
FOTO: Musemić sa igračima na današnjem treningu: Bolji smo od Banantsa (Foto: FENA)

Fudbaleri Sarajeva jutros su u Butmiru odradili posljednji trening pred odlazak u Armeniju na meč prvog pretkola Evropske lige protiv Banantsa. Ekipa sutra putuje, preko Dubaija, za Jerevan, a utakmica se igra u srijedu.

Svi igrači su zdravi, treninzima su se priključili Ljuban Crepulja i Almir Bekić. Šef stručnog štaba Husref Musemić i bordo nogometaši vjeruju u uspjeh u prvom pretkolu EL.

“Vjerujem da smo nešto dobro uradili tokom priprema. Želimo proći dalje, kvalitetniji smo, ali to ništa ne znači jer to moramo pokazati na terenu. Tražim maksimalnu ozbiljnost od igrača, ponukan iskustvom prošle godine. Pripremne utakmice su pripremne, ipak je takmičarska utakmica nešto drugo, gdje se igra sa određenom dozom straha. Ponukan onim što se desilo nakon priprema u Antaliji, čovjek mora biti oprezan. Sarajevo je posljednje dvije sezone loše startalo, zato želimo riješiti ovo prvo pretkolo na pravi način, ali i početi sezonu dobro. Juniori? Dosad su sasvim korektno odradili ovaj dio sa prvim timom. Resić je pokazao da ima potencijala, ali vidjet ćemo kako će se razvijati. Od njega najviše zavisi. Što se Banantsa tiče, imaju jako dobre prekide. Pokušat ćemo što manje da pravimo prekršaje oko šesnaesterca i da eliminišemo tu njihovu prednost”, rekao je Musemić.

Kapiten Krste Velkoski ovom prilikom je istakao:

“Imali smo odlične pripreme, skautirali smo protivnika, tražimo njihove mane koje ćemo iskoristiti na najbolji mogući način. Maksimalno smo fokusirani i želimo proći u drugo pretkolo”.

fksarajevohusref musemicsevkija resic
KOMENTARI

KOMENTARI