Sport Centar

Musa: Vujošević je najbolje što nam se moglo desiti

Džanan Musa posljednjih dana u fokusu je pažnje ljubitelja košarke u regionu. Reprezentativac BiH najzaslužniji je što se Cedevita plasirala u finale ABA lige, nakon što je pružio sjajnu partiju protiv Partizana u trećoj utakmici polufinala.

Musa: Vujošević je najbolje što nam se moglo desiti

U izjavi za “Dnevni avaz” naglasio je kako se, praktično, cijele sezone pripremao za ovo što pruža u završnici sezone.

“Pokazao sam sebi i ljudima koji su sve vrijeme bili uz mene da sam ispravno postupao cijele sezone. Kad je bilo najteže, ja sam se zatvarao u dvoranu i trenirao. Ova utakmica je plod jakog rada. Mislim da je sve ovo veoma pozitivno utjecalo na tim. Ovaj tim je spreman da ide na sve”, kaže Musa.

Što se tiče predstojećih nastupa seniorske košarkaške reprezentacije BiH, čiji je Musa postao član u prošlim kvalifikacijama za EP, oni će se desiti pod palicom novog selektora, Duška Vujoševića, o kojem mladi košarkaš ima najbolje mišljenje.

“Najbolja opcija koja nam se mogla desiti je Duško Vujošević. Veliko zadovoljstvo je sarađivati s takvim trenerom. Sigurno je da ćemo sve što bude zahtijevao probati provesti i dati sve od sebe da napravimo prave stvari”, naglasio je za “Dnevni avaz” Džanan Musa.

aba ligadusko vujosevicdzanan musakkcedevita
KOMENTARI

KOMENTARI