Sport Centar

Musa: U reprezentaciji vlada pozitivna energija, jedva čekam novo okupljanje

Bosanaskohercegovački košarkaš Džanan Musa istakao je da se nada osvajanju regionalne ABA lige, iako poštuje timove Crvene Zvezde i Budućnosti.

Musa: U reprezentaciji vlada pozitivna energija, jedva čekam novo okupljanje

Bosanaskohercegovački košarkaš Džanan Musa istakao je da se nada osvajanju regionalne ABA lige, iako poštuje timove Crvene Zvezde i Budućnosti.

Kako se sezona bliži kraju, tako i apetiti igrača Cedevite rastu, a ukoliko se neko čudo ne desi, zagrebački tim će u play-offu igrati protiv Budućnosti.

“To je realno. Jako se dobro poznajemo, mnogo puta smo igrali tokom sezone. Ujednačenog smo kvaliteta i odlučit će nijanse. Sa moje tačke gledišta imamo za nijansu bolju ekipu i vjerujem da ćemo igrati u finalu”, rekao je za Sport Kluba Džanan Musa i nastavio:

“U posljednje vrijeme u centru pažnje su Zvezda i Budućnost. Mi smo nekako bačeni u zapećak. Da li možemo da osvojimo ABA ligu? Naravno da možemo. Očekujem da najbolja izdanja pokažemo kada to bude i najpotrebnije u samoj završnici sezone. Cijenimo Zvezdu, cijenimo Budućnost, ali možemo do trona.”

Musa je nedavno igrao i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama protiv Belgije i Rusije, te ističe da jedva čeka novo okupljanje.

“Malo je bilo onih koji su vjerovali da selekcija Bosne i Hercegovine može da izbori plasman u prvu rundu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Sada poslije pobjeda nad Rusijom i Belgijom, nalazimo se na pragu plasmana u drugu rundu kvalifikacija. Mislim da smo ostvarenim rezultatima nadmašili očekivanja, ostvarili pravo malo čudo. Ali, pozitvna hemija i pozitvna energija u selekciji koju sjajno vodi selektor Vujošević se osjeća u vazduhu i nemamo namjeru niti želimo da stanemo. Za nas je svaki meč finale i svaki meč prilika za novo dokazivanje. Iskreno, jedva čekam novo okupljanje koje je krajem juna”, naglasio je Musa.

Dotakao se bh. košarkaš i eventualnog transfera u NBA, što se priča u medijima već dugo.

“O tome ne razmišljam. Fokusiran sam na Cedevitu i reprezentaciju. Očekuje nas završnica sezone u kojoj ćemo pokušati da napadnemo trofej i izborimo plasman u Evroligu. Što se reprezentacije tiče cilj je plasman u drugu fazu. Čitam i ja da postoji interesovanje klubova iz NBA i Evrolige. To naravno prija, ali me trenutno ne zanima i ne razmišljam o tome”, naglasio je Džanan Musa.

cedevitadzanan musa
KOMENTARI

KOMENTARI