Sport Centar

Musa potpisao prvi profesionalni ugovor: Sljedeća stanica je NBA

Nakon što je u decembru 2014. stigao u KK Cedevitu iz KK Koša iz BiH, Džanan Musa isprofilirao se u jednog od najboljih košarkaša Evrope u svom godištu. Vrlo brzo izborio je seniorski dres kluba, a danas je neizostavni član ekipe koja traži novi naslov prvaka Hrvatske. U međuvremenu je dogurao i do seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine, a jučer je proslavio i 18. rođendan te je danas potpisao prvi profesionalni ugovor vezavši se uz KK Cedevitu na tri godine.

Musa potpisao prvi profesionalni ugovor: Sljedeća stanica je NBA
FOTO: Musa s čelnicima Cedevite nakon potpisivanja ugovora

“Iznimno sam sretan i zadovoljan ovim potpisom, nadam se da će se suradnja i dalje nastaviti na način kako je bilo i do sada”, prilikom potpisa rekao je Džanan Musa, prenosi službena stranica KK Cedevita.

“Napredovao sam u posljednje dvije godine u klubu i dobio priliku da pokažem sve što znam. Treba puno raditi da se stasa i sljedeće mjesece posvetit ću treningu kako bi se što bolje pripremio za novu sezonu u KK Cedeviti.”

Zasigurno je bilo mnoštvo ponuda za jednog od ponajboljih osamnaestogodišnjaka Evrope. No, ipak je ostao vjeran Cedeviti.

“Ovdje smo svi kao jedna obitelj. Treba još puno raditi a kao i svaka ljubav treba se njegovati.”

Sportski direktor Matej Mamić ponosan jer se Musa vezao za KK Cedevitu uprkos ozbiljnih ponuda velikih klubova na njegov osamnaesti rođendan.

“Sigurno je veliki uspjeh kluba kada potpišemo jednog našeg mladog talentiranog igrača a to je svakako Džanan, naša budućnost. Mi smo od početka vjerovali da će tako i biti bez obzira što je Džanan promišljao i razmišljao o ostanku u klubu. Drago mi je da je ova priča završila njegovim potpisom ugovora i držim da je priča između njega i KK Cedevite sada tek krenula.”

Džanan Musa je mladić pun samopouzdanja koji kaže da će iz Cedevite u NBA.

“I mi vjerujemo u to jer je on neosporan talent. Kvalitetan je igrač i jednim upornim radom vjerujem da može ostvariti NBA san. S njim se puno radilo u klubu a on je već dokazao i sa reprezentacijom i sa klubom da je riječ o dobrom igraču pred kojim je svijetla budućnost i naravno da svi moramo napraviti sve da se to i ostvari.”, kaže Mamić.

dzanan musakkcedevita
KOMENTARI

KOMENTARI