Sport Centar

Muminović: Matane, uništio si reprezentaciju BiH, ako imaš ljudskosti i morala odlazi sam!

Futsal reprezentacija završila je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Sloveniji 2018. godine, a radom selektora Bore Matana ogorčen je predsjednik Malonogometnog kluba Centar, Dženan Muminović, koji je poslao pismo na našu adresu.

Muminović: Matane, uništio si reprezentaciju BiH, ako imaš ljudskosti i morala odlazi sam!

Pismo vam prenosimo u potpunosti.

“Boro Matan je čovjek koji je uništio futsal reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Četvrte kvalifikacije za redom Boro Matan i njegovi nižerazredni pomagači po nacionalnom ključu. Matane, dosta te je. Ako imaš imalo ljudskosti i morala idi sam i vodi sa sobom svoje pomagače. Žalosno je da futsal reprezentaciju ne vodi niti jedan trener iz Premijer lige, nego je i selektor vodio MNK Crnica i dobio otkaz. Muhamed Poričanin, prva liga Federacije BiH, Predrag Dobrilović, Druga liga Republike Srpske, Esad Crnalić bez kluba.

Gospodo iz Izvršnog odbora što vladate BIH nogometom, a za to ste i plaćeni, molim vas da je krajnje vrijeme da malo obratite pažnju o futsalu i ljudima koji rade oko njega. Žalosno je to što dajete podršku ljudima, a i ne znate ko su. Usvajate njihove izvještaje iz proteklih godina gdje nismo imali ama baš nikakvog uspjeha, a konstantno im dajete podršku što znači da niste pročitali izvještaje, jer da jeste sigurno ne biste dali podršku.

Žalosno je da se u reprezentaciju dolazi po nacionalnom ključu. Ok je i to ako poštujemo. Zar Republika Srpska pored velikih imena u futsalu kao što su Mitar Vukanović, Mirko Marvan, Srđan Lubura i drugi stave čovjeka sa Sokoca koji nikada nije igrao futsal. Ili zar hrvatski predstavnici nemaju boljeg od Matana, a imaju siguran sam i to garantujem. Josip Lokmer, Goran Melher, Ivo Krezo, Jure Kordić i još mnogi drugi. I svi su oni Hrvati, zašto ne mogu biti selektori ? Ili ispred Bošnjaka koji ima 65 godina i 15 godina je u reprezentaciji, ili Eso Crnalić koji nema kluba uopšte. Zar Bošnjaci nemaju bolje riješenje. Imaju vjeruj te da imaju.

MNK Centar koji je godinama prvi ili drugi, nikada treći u zadnjih 10 godina, a niko u stručnom štabu nema iz tog kluba.

Matane, sramoto BiH futsala je li te stid šta si uradio od bosanskohercegovačkog futsala. Pogledaj malo Hrvatsku, Srbiju, Sloveniju kako selektori rade, a garantujem životom da i u BiH ima igrača koji su u rangu sa svim igračima iz pomenutih zemalja, samo što nema niko adekvatan da ih vodi. Opravdanje ćeš vjerovatno naći za neuspjeh to što ti sin nije igrao za povrede, jer da je on igrao prošli bismo sigurno. Zar u ovoj rerezentaciji nema mjesta za Bahrudina Omerbegovića, godinama najboljeg golmana, za Nermina Kahvedžića najboljeg pivota, Nermina Jusića, Dražena Novoselca, Emira Milanovića, dvije godine zaredom najboljeg strijelca Premijer lige, ili Dženana Čeligiju, i još mnoge druge koji su jedni od najboljih futsalera u BiH”, stoji u pismu Muminovića.

boro matandzenan muminovicfutsal reprezentacija bihmnk centar
KOMENTARI

KOMENTARI