Sport Centar

Mujkanović: Ove sezone Slobodin cilj je Liga za prvaka, a iduće titula

Ovosezonski minimum je ulazak u Ligu za prvaka, a dogodine napadamo titulu, kojom želimo uveličati 100 godina postojanja kluba, rekao je predsjednik tuzlanske Slobode Senad Mujkanović.

Mujkanović: Ove sezone Slobodin cilj je Liga za prvaka, a iduće titula

Rezultatsku krizu, koja je u nedjelju uzrokovala i smjenu trenera Vlade Jagodića, u izjavi za “Nezavisne novine”, nazvao je prolaznom.

“Slobodi je mjesto među klubovima koji će se boriti u Ligi za prvaka BH Telecom Premijer lige i od novog trenera očekujemo da to realizuje. Kriza je samo trenutna i nema mjesta panici. Klub je stabilan u svakom segmentu, ove godine minimum je ulazak među šest najboljih, a dogodine ćemo dodatno podići ljestvicu i napasti titulu, kojom ćemo, nadam se, proslaviti jubilej”, kazao je Mujkanović.

Sa sada već bivšim strategom uprava Slobode imala je korektan rastanak.

“Dvadeset i dvije godine sam trener. Od toga 18 godina samostalan. Nisam doživio da u tri utakmice kod kuće ne postignemo gol. To je nešto što je i mene zateklo i to publika ne prašta”, rekao je juče Jagodić i dodao:

“Shvatam sve simpatizere koji Slobodu žele da vide visoko. Razumijem njihovo nezadovoljstvo i moj odlazak je moralan čin, jer nisam mogao da ostvarim njihove želje. Očigledno je da se nešto u Slobodi mora mijenjati, a u bh. fudbalu najlakše je skinuti trenersku glavu. Nadam se da će nakon mog odlaska Sloboda ostvariti napredak iako mislim da će biti vrlo teško ako se ne iskorijene neke stvari koje ja nazivam vanfudbalskim.”

Podsjećamo, Jagodića je na klupi zamijenio bivši Slavko Petrović, koji bi danas trebao biti i zvanično predstavljen kao novi šef stručnog štaba Slobode.

 

fkslobodasenad mujkanovic
KOMENTARI

KOMENTARI

ZMAJ09
Gost

HAHAHAHAHA ovaj je lud 100% Sloboda kandidat za ispadanje a ovaj prica o ligi za prvaka . Pitanje je dana kada ce ga navijaci otjerati

wpDiscuz