Sport Centar

Mujanović: Pozivam vas, velikane košarke, da posjetite moju divnu Bosnu i Hercegovinu

Razija Mujanović sinoć je ispisala novu stranicu košarkaške historije Bosne i Hercegovine.

Mujanović: Pozivam vas, velikane košarke, da posjetite moju divnu Bosnu i Hercegovinu

Legendarna Raza primljena je u Kuću slavnih, a na njenoj zvaničnoj stranici jutros je objavljeno šta je, u svom obraćanju na svečanom prijemu u Kuću slavnih, na španskom jeziku kazala:

“Treneri i sportski radnici,
Vaše ekselencije iz diplomatskog kora,
Dragi novinari,
Sve vas pozdravljam, poštujem i volim!

Rođena sam u sjeverno-istočnom dijelu Bosne i Hercegovine, u jednom malom mjestu koje se zove Ratkovići, smještenom između gradova Tuzle i Brčkog. To je zaista malo mjesto da bi sanjali velike snove. Odrasla sam u kući zajedno sa svoje tri sestre i dva brata, na prvi pogled kao jedan mali košarkaški tim. I baš tu, pod tim krovom, zahvaljujući svojim roditeljima, braći i sestrama sam naučila najvažniju lekciju, da jedino ako funkcionišete kao tim možete napraviti velike i pozitivne priče. Zato sam njima posebno zahvalna i sa njima dijelim ovo priznanje!

Danas je najvažniji dan u mom životu jer mi je višemilionska košarkaška porodica svijeta otvorila vrata za ulazak u KUĆU SLAVNIH!

Danas se ostvario moj san jer sam dobila priznanje za sve osvojene titule nacionalnih prvenstava, za osvojene klubske titule, za medalje na evropskim prvenstvima i Olimpijskim igrama!

Za moj ulazak u KUĆU SLAVNIH zaslužne su sve moje suigračice iz mog matičnog kluba Jedinstva Aida u mojoj Bosni i Hercegovini, kao i suigračice iz Italije, Španije, Brazila, Amerike, Mađarske i Hrvatske i suigračice iz nacionalnog tima bivše Jugoslavije i BiH! Zaslužni su svi moji treneri od kojih izdvajam Mikija Vukovića!

Košarka je moj život, najsrećnije i najtužnije trenutke sam proživjela upravo sa košarkom.
27 godina sam živjela pod koševima!

Iskreno, fali mi košarka. Želim da svoje znanje i iskustvo koje posjedujem, a ovo je sigurno najbolja potvrda toga, prenesem na mlade, kako u mojoj Bosni i Hercegovini, tako i u svijetu. Jer znanje je jedina stvar koja se dijeljenjem umnožava!

Pozivam vas, velikane košarke, da posjetite moju divnu Bosnu i Hercegovinu, da upoznate djevojčice i dječake čiji ste vi ideali i date im dodatni vjetar u leđa na njihovom putu ka uspjehu. Jer vi i ja znamo kakav je taj put!

Košarci, mojoj prvoj ljubavi dala sam mnogo, a košarka je meni dala još više i uvela me u KUĆU SLAVNIH!

Hvala košarci, hvala vama!”

razija mujanovic
KOMENTARI

KOMENTARI