Sport Centar

Mourinho ništa ne zamjera igračima: United za 180 minuta uputio četiri šuta u okvir gola

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho poslije poraza od Seville i eliminacije iz Lige prvaka trudio se ostati pozitivan.

Mourinho ništa ne zamjera igračima: United za 180 minuta uputio četiri šuta u okvir gola

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho poslije poraza od Seville (1:2) i eliminacije iz Lige prvaka trudio se ostati pozitivan.

“Bili smo dobri kao i protiv Liverpoola, ali prvi gol je uvijek važan. Ne samo zbog rezultata prve utakmice, već zbog prirode igre. Od prvog minuta pokušali smo biti agresivni, ali nismo postigli pogodak. Sevilla je postepeno preuzimala kontrolu nad utakmicom,” rekao je Morinho i nastavio:

“Imali smo sjajne šanse da postignemo gol, ali su oni poveli, a poslije toga igra je postala mnogo emotivnija. Drugi pogodak nas je uništio. Sjedio sam u ovoj stolici sa Portom i Realom kada smo izbacili United. Ovo večeras nije ništa novo za ovaj klub.”

Portugalac kaže da nema šta zamjeriti svojoj ekipi.

“Imali smo dobre dijelove utakmice, ali ne i kontrolu nad igrom. Stvarno ne mogu da kažem da moji fudbaleri nisu htjeli pbijediti. Ovo je fudbal. Izgubili smo, ali sutra je novi dan, a u subotu još jedna utakmica. Dobro je da igrači ne skrivaju svoje razočaranje, ali nemamo vremena da žalimo,” naglasio je Mourinho.

Zanimljivo je da je United uputio samo četiri šuta u okvir gola rivala za 180 minuta.

jose mourinholiga prvakamanchester unitedsevilla
KOMENTARI

KOMENTARI