Sport Centar

Mostar SG se nada priznanjima na izboru sportiste Mostara

Navijači, igrači, stručni štab i Uprava Mostar SG Staklorada dugo će pamtiti prošlu 2017. godinu u kojoj je njihov klub osvojio duplu krunu, predstavio Bosnu i Hercegovinu na pravi način na evropskoj sceni, uspješno organizovao preliminarnu rundu UEFA futsal kupa, te ostvario 12 pobjeda na 12 mečeva u jesenjem dijelu sezone 2017/2018 u prvenstvu i Kupu BiH.

Mostar SG se nada priznanjima na izboru sportiste Mostara

Uskoro će pripreme za proljeće od kojeg su velika očekivanja, a uprkos ugodnoj prednosti u odnosu na konkurente, u ovom klubu planiraju angažovati nova kvalitetna pojačanja.

– U novoj godini želimo dodatno podići nivo igre i s tim u vezi uskoro ćemo angažovati nova, provjerena pojačanja. Nikome u proljetnom dijelu sezone neće biti lako, pošto jedan dvomeč u doigravanju može promijeniti sve. Novi format donio je mnogo draži u takmičenje, kaže predsjednik kluba, Amel Bajgorić.

Uskoro će proglašenja najuspješnijih sportista i sportskih kolektiva u Gradu Mostaru, a u ovom klubu s razlogom očekuju mnogo.

– Najbolji kolektiv u Mostaru u prošloj godini je Mostar SG Staklorad. Uspješno smo organizovali preliminarnu fazu UEFA futsal kupa, na njoj smo bili superiorni i u rezultatskom smislu, a zapaženi smo bili i u glavnoj rundi tog takmičenja. Prvaci smo BiH i osvajači Kupa. Što se tiče izbora najboljih pojedinaca smatram da neko iz Karate kluba Mostar treba ponijeti epitet najboljeg, obzirom na medalje sa Svjetskog prvenstva, dodao je Bajgorić.

fc mostar sg staklorad
KOMENTARI

KOMENTARI