Sport Centar

MNK DiaBiH najavio istupanje iz Prve lige Federacije BiH

MNK DiaBiH prijeti istupanjem iz Prve lige Federacije BiH samo kolo prije kraja prvenstva.

MNK DiaBiH najavio istupanje iz Prve lige Federacije BiH

MNK DiaBiH prijeti istupanjem iz Prve lige Federacije BiH samo kolo prije kraja prvenstva.

Oni u posljednjem kolu odlučuju o prvaku federalnog ”Juga” u direktnom obračunu sa prvoplasiranom Bubamarom iz Cazina, ali je njihovo nezadovoljno, koje tinja tokom čitave sezone, kuliminiralo predigrom za ovaj meč.

Saopštenje MNK DiaBIH prenosimo u cijelosti.

– MNK DiaBiH zadnju utakmicu Prve futsal lige Federacije BiH grupa „Jug“ u Cazinu sa domaćom MNK Bubamarom neće odigrati, jer je državni savez dijabetičara donio odluku o istupanju iz takmičenja, ukoliko se ne ispravi nepravda i spriječi diskriminacija dijabetičara i našeg kluba od strane Nogometnog saveza Federacije BiH.

Utakmica između MNK Bubamare i MNK DiaBiH je trebala da odluči o prvaku grupe „Jug“, ali je NS FBiH sve učinio da se ova utakmica ne odigra. DiaBiH je unazad 10 dana upozoravao NS FBiH da se zbog važnosti utakmice pošalje sudijska supervizija i odrede najbolje sudije i delegat, s tim da to ne budu domaće sudije iz USK ili sudije iz Zenice koje su sudile prvu utakmicu u Sarajevu, jer je jedan od sudija otvoreno nam rekao da „nećemo nikada pobijediti…“ , jer mu je navodno neko opsovao. Međutim, bez obzira na sve, mi smo čestitali odličnoj ekipi Bubamare koja je imala više sportske sreće. Međutim, danas komisija za izbor sudija je ipak delegirala sudije i delegata iz USK, a supervizija je naravno odbijena.

Ovo je vrhunac lakrdije koju provodi NS FBiH na čelu sa predsjednikom Irfanom Durićem iz Cazina. Pred početak prvenstva MNK Bubamara iz grupe „sjever“ prebačena u grupu „Jug“, iako je Cazin jedan od najsjevernih gradova u BiH. Žrtva tih poteza bila je Drina iz Goražda, koja je odustala od takmičenja, jer je smještena u grupu „sjever“. Šta ćeš ljudi ne znaju geografiju. Zašto je kažnjen sudija koji je sudio utakmicu između Veleža i Bubamare, jer se gle Velež osudio da pobijedi. Sve utakmice osim sa Slogom sudile su iste sudije iz USK. Zašto ? Zbog čega mi nismo imali tu privilegiju, nego smo plaćali najveće sudijske naknade.

Drugi razlog zašto nećemo igrati utakmicu zadnjeg kola je što informacije o terminu utakmice dobivamo od predsjednikovih poslušnika iz saveza, a ne kako je to predviđeno propozicijama (član 9). Očekujemo odluku saveza po tom pitanju. U medijima smo pročitali dva termina za utakmicu 10.03./subota/ u 20 sati, a na drugom u 19 sati. Tek od saveza smo dobili zvaničan termin, jer je NS FBiH nije samo servis svog predsjednika, nego i Bubamare. Predlažemo da se NS FBiH preimenuje u NS Cazina, jer je sve tome podređeno.

Međutim, ovim ne želimo omalovažiti i umanjiti uspjehe ekipe Bubamare, koja ima sjajnu ekipu, sposobnu da pobijedi svakoga bez pomoći NS FBiH..

Pozivamo N/FS BiH da svojim autoritetom zaustavi unaprijed isplaniranu farsu od NS FBiH i njegovog predsjednika. Želimo da u fer i sportskom duhu na terenu pokažemo da neki naši igrači uprkos dijabetesu mogu ravnopravno igrati. Ako smo osuđeni da primamo inzulin cijeli život, ne želimo ničije sažaljenje, već da budemo samo ravnopravni. Našu ekipu čine igrači iz cijele BiH (Sarajeva, Istočnog Sarajeva,Tuzle, Zvornika, Bihaća , Orašja, Širokog brijega itd). NS FBiH je uspio da svojom diskriminatorskom politikom ugasi jedan prije svega humani projekt i snove mnogih dijabetičara u BiH. Bez obzira na naredne poteze NS FBiH mi ćemo o ovom slučaju upoznati krovnu asocijaciju za dijabetes Europe i predsjednika UEFE Aleksandera Ćeferina, stoji u saopštenju MNK DIaBIH.

(futsalbalkan.com)

mnk diamnk diabih
KOMENTARI

KOMENTARI