Sport Centar

MNK Centar dočekuje FC Mostar: Dođite, budite humani i gledajte odličan futsal!

U velikom derbiju 7. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u futsalu danas će snage odmjeriti dvije najkvalitetnije ekipe u prvenstvu, MNK Centar i FC Mostar SG Staklorad.

MNK Centar dočekuje FC Mostar: Dođite, budite humani i gledajte odličan futsal!

Tri kola prije kraja, obje ekipe imaju isto bodova, pa bi večerašnji trijumf nekoj od ekipa mogao donijeti “pole-poziciju” u borbi za prvaka Bosne i Hercegovine.

Prvotimac MNK Centar, Bilal Jelić, u razgovoru portal “4plus1.ba” rekao je kako njegova ekipa ima prednost domaćeg terena, i nada se da uz podršku publike mogu slaviti protiv Starog Grada.

“Sve je otvoreno, imamo prednost domaćeg terena. Sigurno će biti neizvijesno tokom čitave utakmice, dovoljno dobro se poznajemo i mislim da će ovo biti veoma dobra taktička utakmica i ona ekipa koja bude imala više strpljenja će sigurno biti u boljoj poziciji za osvajanje tri boda. Ja se nadam da uz pomoć publike možemo da slavimo i da i ove godine titula ostane u Sarajevu. Naporno treniramo i svi smo spremni za derbi tj. za utakmicu sezone, po nama”, istakao je Bilal Jelić.

Utakmica se igra danas u 18 časova, a u posljednje vrijeme popularna je u medijima i zbog humanitarnog karaktera. Naime, sav prihod od ulaznica ekipa MNK Centar će pokloniti za liječenje malenog Nedima Smiječanina kojem je potrebna finansijska pomoć za liječenje u Turskoj. Podsjetimo, jučer su fudbaleri Centra posjetili Nedima i uručili mu dres sa brojem “10”.

fcmostarmnkcentarnedim smijecaninsgstaklorad
KOMENTARI

KOMENTARI