Sport Centar

Mladi strijelci SK Sarajevo dominirali na Prvenstvu BiH u Visokom

Mladi strijelci Strelječkog kluba Sarajevo osvojili su četiri titule na pojedinačnom i ekipnom Prvenstvu Bosne i Hercegovine za kadetske i juniorske kategorije održanom u Visokom.

Mladi strijelci SK Sarajevo dominirali na Prvenstvu BiH u Visokom

Mladi strijelci Strelječkog kluba Sarajevo osvojili su četiri titule na pojedinačnom i ekipnom Prvenstvu Bosne i Hercegovine za kadetske i juniorske kategorije održanom u Visokom.

Na takmičenju je nastupio je rekordan broj ekipa i pojedinaca u gađanju iz zračnog oružja, a organizator prvenstva bio je Streljački klub Visoko.

U gađanju zračnim oružjem kadeti i juniori SK Sarajevo ukupno su osvojili četiri ekipne titule prvaka BiH.

U pojedinačnom plasmanu borbe za medalje su se vodile do zadnjeg ispaljenog hica. Vrijedno je istaći da su Aida Arnautović, Amar Doizdarević i Branko Kovačević osvojili duple titule. Svojim odličnim gadjanjima pobijedili su u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji i slavili ispred svojih konkurenata.

Kod juniorki na pušci ubjedljivo je slavila ekipa SK Sarajevo sa pogođenih 1796,0 krugova ispred takmičarki SK Geofon Teslić koje su pogodile 1751,8 krugova, te takmičarki SK Tešanj koje su pogodile 1662,5 krugova.

Pojedinačno Aida Arnautović (SK Sarajevo) slavila je ispred svojih klupskih kolegica sa pogođenih 602,2 kruga, Samra Ivazović pogodila je 599,8, a Medina Arnautović 594,0 kruga.

Juniori SK Sarajevo na pušci takođe su ubjedljivo pobijedili sa pogođenih 1795,1 krugova, ispred SK Geofon Teslić 1763,2, te SK Glasinac Sokolac 1673,8 pogođenih krugova.

Amar Dizdarević (SK Sarajevo) pobijedio je u pojedinačnoj konkurenciji sa pogođenih 605,2 kruga ispred Mateja Rašića (SK Geofon) i Nikole Ćorića (SK Sarajevo) koji su pogodili 601,5, odnosno 597,7 krugova.

U gađanju pištoljem kod juniora pobijedila je ekipa SK Mladost Gacko sa pogođenih 1552 kruga, slijedi OSK Leotar Trebinje sa 1539, te SK Sarajevo sa 1510 krugova.

Pojedinačno najbolji je bio Branko Kovačević (SK Geofon) sa pogođenih 546 krugova ispred takmičara SK Mladost Ivana Slijepčevića i Stefana Aškrabića koji su sa pogođenih 529 i 527 krugova osvojili drugo odnsono treće mjesto.

U kadetskoj konkurenciji na pušci najbolje su bile takmičarke SK Sarajevo sa pogođenih 1136 krugova, ispred kadetkinja SK Geofon i SK Tešanj koje su imale 1118 odnosno 1071 krug.

Pojedinačno ponovo je najbolja bila Aida Arnautović (SK Sarajevo) sa pogođena 384 kruga, slijede je Ksenija Gotova (SK Geofon) koja je imala 381 kruga i Hana Halać (SK Zenica) koja je imala 378 krugova.

Kod kadeta SK Sarajevo je slavilo sa 1144 pogođena kruga, a slijede takmičari SK Geofon sa pogođenih 1119 krugova te takmičari SK Leotar koji su imali 1014 krugova.

Pojedinačno je slavio Amar Dizdarević (SK Sarajevo) i osvojio svoju drugu titulu na ovogodišnjem Prvenstvu BiH sa pogođenih 386 krugova, slijedi ga klupski kolega Nikola Ćorić koji je pogodio 381 krug, te Matej Rašić koji takođe ima 381 krug ali je Nikola bolji zbog bolje zadnje serije.

Kod kadeta na pištolju titulu Prvaka BiH oidnijela je ekipa OSK Leotra Trebinje koja je pobijedila sa 1020 krugova ispred kadeta iz SK Sarajevo i SK Mladost koji su imali 1001 odnosno 940 pogođena kruga.

Svoju drugu titulu takođe je osvojio Branko Kovačević (SK Gefon) sa pogođenih 368 krugova, a slijede ga Stefan Aškrabić i Ivan Slijepčević oba iz SK Mladost koji su pogodili 355 odnosno 349 krugova, saopćeno je iz Streljački klub Sarajevo.

streljacki klub sarajevo
KOMENTARI

KOMENTARI