Sport Centar

”Mislim da nema igrača koji u subotu neće dati sto posto od sebe”

Joan Carrillo, trener splitskog Hajduka uoči 173. vječitog prvenstvenog derbija protiv Dinama istakao da u ekipi vlada odlična atmosfera i da su njegovi igrači svjesni važnosti subotnje utakmice, prenosi Anadolu Agency (AA).

”Mislim da nema igrača koji u subotu neće dati sto posto od sebe”
FOTO: Anadolija

“Radili smo na psihološkom i taktičkom planu. Filozofija igre Dinama je drugačija nego kod drugih timova. U derbijima je teško do pobjede doći na taktičkom nivou, tu više odlučuje velika želja koja se iskaže na terenu“, kazao je Carrillo, te dodao:

“Atmosfera je jako dobra, igrači su svjesni važnosti utakmice. Bitno je da budemo ono što jesmo i igramo naš nogomet. Ne želim da teret bude na igračima, nego na meni. Od njih zahtijevam da igraju nogomet. Ako budu igrali na nivou na kojem mogu, sigurno ćemo pobijediti utakmicu.“

Carrillo u derbiju sa Dinamom neće moći računati na Marka Futacsa, Gustava Carbonierija i Josipa Juranovića, dok je pod znakom pitanja Hugo Almeida.

“Igrači znaju da ako fizički budu na visokom nivou kao protiv Levskoga, Brondbyja ili Evertona, protivnik će nas teško pobijediti. Mislim da nema igrača koji u subotu neće dati sto posto od sebe“, naglasio je Carrillo.

U subotu sa početkom u 19 sati Hajduk i Dinamo će na stadionu “Poljud“ u Splitu odigrati 173. vječiti derbi hrvatskog fudbala, a 212. ukupno. Zagrebački klub je uspješniji, jer je ostvario 70 prvenstvenih pobjeda, dok su Splićani upisali 56, a 46 susreta je završeno remijem.

Poslije 12 odigranih kola u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi zagrebački “modri“ su lider na tabeli sa 30 bodova, dok su splitski “bili“ treći sa sedam bodova manje.

dinamohajdukjoan carrillo
KOMENTARI

KOMENTARI