Sport Centar

Mirsad Terzić je najbolji rukometaš BiH za 2016. godinu!

Rukometaš mađarskog prvaka i evropskog viceprvaka Veszprema, Mirsada Terzić, najbolji je rukometaš Bosne i Hercegovine za 2016. godinu u izboru portala SCsport.ba.

Mirsad Terzić je najbolji rukometaš BiH za 2016. godinu!

Terzić je zasluženo odnio priznanje u trećem SC Izboru najboljeg rukometaša BIH, jer je u 2016. godini sa Veszpremom osvojio titulu prvaka Mađarske, kao i Kup ove zemlje, te je igrao finale Lige prvake.

Terzić je dobio najviše glasova bh. novinara i publike, a na drugom mjestu je Benjamin Burić, golman Njemačkog Wetzlara, dok je treći srednji bek i član poljske Wisle Plock Marko Tarabochia. Na četvrtom mjestu je rukometaš Creteila Dejan Malinović.

Novinari su svojim glasovima izabrali najbolju četvorku, a glasalo se prema sistemu deset, šest, četiri i dva boda. Publika je bila posljednji član žirija. Rukometaš s najviše glasova čitatelja dobio je 20 bodova. Drugoplasiranom je pripalo deset, trećeplasiranom sedam i četvrtoplasiranom pet bodova

Osim pomenute četvorke novinari iz BiH, uz specijalnog gosta Žiku Bogdanovića (urednika renomiranog portala Balkan-Handball.com) glasali su i za Nikolu Prcea, Vladimira Vranješa, Faruka Vražalića, Marija Pavlaka, Vladana Lončara, Senjamina Burića, Tarika Međića, Benjamina Čičkušića, Marka Panića i Eldina Travančića.

U anketi na našem portalu učestvovalo je 1196 čitalaca, a najviše glasova publike osvojio je Benjamin Burić (449), no to mu nije bilo dovoljno da prestigne Terzića, jer su se glasovi publike dijelili po sistemu 20, 10, 7, 5.


U novinarskom žiriju bili su:


Anel Kerić (SCsport.ba)

Jasmin Tajić (Oslobođenje)

Žika Bogdanović (Balkan-handball.com)

Dario Mehmedović (FTV)

Adnan Ljubović (BH Radio 1)

Medina Šehić (BHT 1)

Edin Spržo (Nezavisne novine)

Sanel Konjihodžić (Sport1.ba)

Faruk Zametica (Radiosarajevo.ba)

Amer Čulić (Dnevni avaz)

Adis Hadžić (OBN)

Ammar Švrakić (Hayat TV)

milwaukeeschalke
KOMENTARI

KOMENTARI