Sport Centar

Ministarstvo kulture i sporta KS podržalo rad Skijaškog saveza BiH i klubova

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić danas se sastao sa predstavnicima skijaških saveza i klubova kojima je ovo ministarstvo osiguralo 105 sezonskih skijaških karata za takmičare i trenere, te paraolimpijce koji će učestvovati na Zimskim paraolimpijskim igrama u Pyeongchangu 2018. godine.

Ministarstvo kulture i sporta KS podržalo rad Skijaškog saveza BiH i klubova

Na sastanku je bilo riječi o unaprijeđenju tehničkih uvjeta za rad klubova u cilju postizanja što boljih rezultata skijaša – takmičara.

Tim povodom, predstavnik Skijaškog saveza FBiH Edin Durić je naglasio da se zahvaljujući saradnji s ministarstvom, kroz ovaj projekt, broj djece – skijaških takmičara povećao za 30 posto.

Ministar Kurić je pozdravio povećanje broja mladih skijaša, te rekao da je u interesu ministarstva da djeca što više treniraju i postižu što bolje rezultate.

– Naš posao je da vam kreiramo uvjete za rad imajući u vidu da su sportisti najbolji promotori i ambasadori naše države. Oni zaslužuju optimalne uvjete za pripreme da bi nas što bolje predstavili na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Ministarstvo će nastaviti saradnju sa skijaškim klubovima, a podršku će pružiti i takmičarima slabijeg materijanog stanja koji ostvaruju značajne rezultate – naglasio je ovom prilikom ministar Kurić, saopćeno je iz Press službe KS.

ministarstvo kulture i sporta KSmirvad kuricskijanjeskijaski savez bih
KOMENTARI

KOMENTARI

Holly Bower
Gost

Izrađujem više od 19 tisuća dolara mjesečno koji rade skraćeno radno vrijeme. Čujem kako čuju druge ljude da mi kažu koliko novaca mogu zaraditi na mreži pa sam odlučio pogledati u nju. Pa, sve je to točnoo i potpuno mi je promijenilo život.

To je ono što radim … >>>>>>>>>>>>>  www.BuzzCash3.Com  

wpDiscuz