Sport Centar

Memorijalni turnir u čast Josea Sulaimana i Mohammada Alija počinje danas

Memorijalni turnir u čast Josea Sulaimana i Mohammada Alija počinje danas

Zagreb Boxing Explosion održat će se u Kristalnoj dvorani hotela Westin sa početkom u 19 sati, i sa mečom večeri za World Boxing Council (WBC) titulu Mediterana, kojega će uživo prenositi Hrvatska radiotelevizija.

Bit će to meč između hrvatskog boksača Luke Pupeka i iskusnog Francuza Jean Michela Hamilcara za upražnjenu titulu Mediterana u kategoriji do 72,5 kilograms u deset rundi, u kojem su oba od boksača izazivači.

Oba boksača su poručili kako im je ovo važan meč. Domaćem, mlađem Pupeku, meč je važan za uspon u karijeri, a Francuzu Hamilcaru, koji je dugo zbog povrede bio izvan ringa, za povratak na boksačku scenu.

Tokom sutrašnje večeri održat će se još četiri boks meča. Marin Slavić iz Hrvatske i Jasmin Dananović iz BiH boksat će prvi od 20 sati u kategoriji do 65 kilograma. Slijedi meč u kategoriji do 71 kilograma domaćeg Bekima Helshanija i bh. boksača Benjamina Skendera. Nakon toga, boksaju domaći Mirzet Bajrektarević i Farouk Daku iz Nizozemske u kategoriji do 71 kilogram.

Jedine dvije ženske suparnice na događanju bit će domaća boksačica iz Karlovca Nevenka Mikulić i bivša svjetska prvakinja Nina Stojanović iz Srbije, u kategoriji do 51 kilogram.

Harry Gorian, promotor događaja i menadžer borilačkih sportova, istaknuo je kako je ovo prvi put u svijetu da se održava službeni memorijal u čast Josea Sulaimana i Mohammada Alija izvan granica SAD-a ili Meksika pod pokroviteljstvom WBC-a.

Pokrovitelji događanja su predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, Mešihat Islamske zajednice u Hrvatskoj i WBC. Uz predsjednicu Hrvatske i predsjednika Mešihata IZ Aziza Hasanovića, najavljeni su brojni ugledni gosti čiji dolazak još uvijek nije službeno potvrđen.

napoliwenger
KOMENTARI

KOMENTARI