Sport Centar

Memišević za SC: U Zenici vlada euforija, termin meča s Vitezom smo pomjerili da bi svi mogli doći

Među ljubiteljima fudbala u Zenici vlada tiho nestrpljenje posljednjih dana.

Memišević za SC: U Zenici vlada euforija, termin meča s Vitezom smo pomjerili da bi svi mogli doći
FOTO: Memišević i Idrizović: Nastavak sezone ključni ljudi Čelik dočekuju s nestrpljenjem

Među ljubiteljima fudbala u Zenici vlada tiho nestrpljenje posljednjih dana.

Proljetni dio sezone za Čelik počinje u subotu (17.30 sati), kada na Bilino polje dolazi Vitez.

Sedmicama unazad, nakon ulaska turskog investitora, napravljeno je nekoliko ogromnih koraka u revitalizaciji klupskih finansija, ali i igračkog kadra. Mnogi, ne samo u Zenici, ne mogu dočekati da vide kako će izgledati ekipa u nastavku prvenstva. Došao je novi trener, ugledni domaći stručnjak Slaven Musa, kao i veliki broj provjerenih nogometaša, poput Pandže, Nikolića, Đelmića, Livančića,…

“Mogu slobodno reći da u gradu vlada euforija pred utakmicu sa Vitezom. Očekujemo odličnu posjetu, a optimizam gradimo na činjenici da nas je u prijateljskoj utakmici protiv Iskre (2:0 za Čelik) gledalo oko 3.000 navijača, iako nismo ni otvorili sve tribine Bilinog polja. Upravo zbog toga smo prvobitni termin od 14.30 sati pomjerili na 17.30, da i oni koji rade subotom mogu stići na utakmicu”, kaže za SCsport.ba Jasmin Memišević, jedan od klupskih rukovodilaca i čovjek koji je, uz Ashata Idrizovića, najzaslužniji za dolazak u investitora i svojevrstan rebuilding igračkog kadra Čelika.

Klub je zaključio i listu pojačanja, tek ostaje pitanje da li će, kao slobodnog agenta, dovesti još jednog golmana.

“Među igračima su stvoreni super odnosi, porodična atmosfera, zaista. To nam je posebno drago da vidimo, zato ćemo gledati da i sva naredna pojačanja, osim nogometnih, imaju i ljudske kvalitete. Naravno, fudbaleri ne mogu dočekati utakmicu protiv Viteza, da krenu u misiju koja za cilj ima opstanak u Premijer ligi BiH”, zaključuje Memišević.

jasmin memisevicnkcelik
KOMENTARI

KOMENTARI

Ubleha
Gost

Reprogram

Majstor
Gost

BICE CELIK OPET SAMPION

wpDiscuz