Sport Centar

Memišević za SC: Ako sve bude išlo prema planu, u Čelik ove zime dolaze zvučna pojačanja

U Nogometnom klubu Čelik mogu, barem malo, odahnuti. Okončan je prvi dio sezone, koji je bio veoma mučan za sve simpatizere "crveno-crnih".

Memišević za SC: Ako sve bude išlo prema planu, u Čelik ove zime dolaze zvučna pojačanja

Ekipa se patila, rezultati je nisu mazili čak ni u utakmicama u kojima su Zeničani zaslužili više od poraza. Posljedica je trenutno pretposljednje mjesto na tabeli Premijer lige BiH, dok ni finansijsko stanje također ne nudi lijepe vijesti.

No, na Bilinom polju ne gube nadu. Naprotiv, vjeruju i rade za bolju budućnost, koja je najavljena kroz eventualni ulazak stranih investitora u klub. Predsjednik Upravnog odbora NK Čelik Jasmin Memišević uvjeren je u taj optimistični scenarij:

“Istina je da smo jedva čekali da se završi jesenji dio sezone. Sada se možemo u potpunosti posvetiti projektu reorganizacije kluba. Podnio sam zahtjev predsjedniku Nadzornog odbora da zakaže sjednicu Skupštine kluba, na kojoj bi se trebali razmotriti uslovi ulaska invesititora u Čelik. Ne znam kada će biti i zakazana, to već nije do mene, ali očekujem da bi se to trebalo desiti u narednih 10 do 12 dana. Vjerujem i da će ulazak investitora biti aminovan, to je naš jedini spas, te da će kriza time biti okončana”, ističe Memišević za SCsport.ba.

Nije tajna da Čelik kuburi s velikim dugovima, ali Memišević naglašava da bi i taj problem mogao biti riješen u predstojećem periodu.

“Kao što vjerovatno znate, mi smo nedavno bili zakazali sastanak s firmama i ljudima kojima Čelik duguje novac. Na sastanku se niko nije pojavio i mi smo tada krenuli, praktično od vrata do vrata, obilaziti te subjekte kojima je klub dužan. I zaista mogu reći da je obiman posao iza nas, ali i uspješan, jer su mnogi pristali otpisati dugove, a neki smanjiti iznos koji im Čelik treba isplatiti. Naravno, još se radi na tome, nismo stigli baš sa svima razgovarati, ali generalno sam jako zadovoljan raspletom, jer sada nema tih većih prepreka za ulazak investitora”, ističe Memišević.

Ukoliko bi sve išlo prema aktuelnom planu, već u zimskom prelaznom roku Čelik će doživjeti svojevrsnu renesansu po pitanju osvježavanja igračkog kadra.

“Ključni je, naglašavam, ulazak investitora, koji bi se ugovorom obavezao da svake godine u Čelik ubrizga između jednog i dva miliona eura. Određena sredstva bi dobili vrlo brzo nakon što Skupština prihvati taj plan, a tada bi ujedno i krenuli s realizacijom transfera. Mogu reći da smo već dogovorili dolazak nekih igrača, a ove zime bi između 10 i 15 novih fudbalera trebalo potpisati za Čelik. Većina njih bi bila zvučna imena bh. fudbala. U proteklom periodu nismo spavali, već smo upravo razgovarali sa mnogim potencijalnim pojačanjima, što bi svakako ti igrači predstavljali, ukoliko bi pristupili Čeliku. Imamo i dogovor sa tri-četiri velika talenta, ali ponavljam da je osnovni preduslov ulazak investitora, koji ne bi trebao doći u pitanje”, zaključuje Memišević.

jasmin memisevicnkcelik
KOMENTARI

KOMENTARI

Ebony Moorhouse
Gost

Plaćam 76 dolara svaki sat za rad kod kuće na mom računalu. Nikada ne bih zamislila da bih to mogla učiniti, ali moj dobar prijatelj zarađuje 16k / mjesečno tako što sam obavio taj posao, a ona mii jee pokazala kako….

Provjeri što radim ……..➤➤➤➤  www.BuzzCash3.Com  

obrezan
Gost

ebony, da se guziš za pare mogla bi još bolje zaraditi..

wpDiscuz