Sport Centar

Mehmed Baždarević: Francuzi su blagi favoriti, ali im neće biti lako protiv Hrvatske

"Očekivao sam ovakav rasplet polufinala Svjetskog prvenstva, u finalu će igrati dvije reprezentacije koje su pokazala najviše, a blagu prednost u meču za titulu dajem Francuzima", izjavio je bivši selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević.

Mehmed Baždarević: Francuzi su blagi favoriti, ali im neće biti lako protiv Hrvatske
Selekcije Francuske i Hrvatske će odmjeriti snage u velikom finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji koje će biti odigrano u nedjelju, 15. jula. Bit će to prilika za Hrvatsku da se revanšira Galskim pijetlovima za poraz u polufinalu Svjetskog prventva 1998. godine, kada je Hrvatska zauzela 3. a Francuska na domaćem terenu osvojila titulu prvaka.
Baždarević je naglasio da je Francuska pokazala snagu u meču protiv jake selekcije Belgije, koja je s druge strane taj meč taktički odigrala loše, iako je imala svoje adute, te da u finalu favorizuje Francuze.“Mislim da su Belgijanci odigrali taktički loše, dok su s druge strane Francuzi odigrali meč bez neke prelijepe igre, ali konkretno u svojim namjerama. Smatram da su Francuzi pokazali više kvaliteta u igri od Hrvata, a imaju i dan više odmora. Sigurno je da im neće biti lako protiv kvalitetne ekipe Hrvatske, ali vjerujem da su u finalu lagani favoriti”, rekao je Baždarević. 

Hrvatska je sinoć u polufinalu s 2:1 nadigrala selekciju Engleske i plasirala se u svoje prvo finale na SP-u. U finalu će igrati protiv Francuza koji su s 1:0 bili bolji od Belgije.

francuskahrvatskamehmed bazdarevicsvjetsko prvenstvo u rusiji
KOMENTARI

KOMENTARI

Troll hapens
Gost

Baš ste našli eksperta…..drugoligaški trener
Vodimo 2:0 protiv Kipra,izgubimo 3:2….
kad pomislim ko je nama bio selektor….

wpDiscuz