Sport Centar

Mehmed Baždarević: Business liga je izvanredan projekat!

Specijalni gost na sinoćnjim susretima Business lige bio je selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević. Prvi stručnjak našeg nacionalnog tima izrazio je veliko zadovoljstvo što je prisustvovao susretima 13. kola BL te podržao ovaj projekt.

Mehmed Baždarević: Business liga je izvanredan projekat!

“Drago mi je da ste me pozvali, da sam dio priče. Mislim da su ovo izvanredni projekti. Drago mi je i ako mogu da podržim Business ligu, čak i da igram s vama. Ovo je lijepo druženje, razvijanje nogometa. Ovako nešto postoji u svakoj evropskoj zemlji, zašto ne bi i kod nas”, kazao je selektor Zmajeva.

Na pitanje koliko Business liga i slični projekti utječu na sam razvoj nogometa u Kantonu Sarajevo i našoj zemlji, Baždarević je odgovorio:

“Tradicija naše zemlje je baš fudbal koji vi igrate ovdje. Ukoliko nastavite ovako da radite, mislim da može doživjeti pravi razvoj, da su sale pune i da se igra što više, što bolje i kvalitetnije. Svi mi znamo da igramo ovaj fudbal, gdje se ne trči puno. Što se tiče potencijalnih reprezentativaca, ne znam da li će neko iz Business lige biti pozvan, ali moram reći da sam vidio jako lijep i kvalitetan fudbal”, zaključio je Mehmed Baždarević.

mehmed bazdarevicsc business liga
KOMENTARI

KOMENTARI