Sport Centar

Međunarodni košarkaški turnir “Davor Popović Dačo” počinje sutra

Košarkaški klub Željezničar i ove godine će organizovati Međunarodni turnir "Davor Popović Dačo".

Međunarodni košarkaški turnir “Davor Popović Dačo” počinje sutra
FOTO: Sa prošlogodišnjeg izdanja turnira "Davorin Popović Dačo"

Na 13. izdanju turnira, osim ekipe domaćina, sudjelovat će i ženski košarkaški klubovi Mladi Krajišnik, Livno i ekipa Vodica iz Hrvatske.

“Bilo je u planu da nastupi i istanbulski gigant Besiktas. Međutim, u zadnji trenutak su bili primorani otkazati, jer im je poremećen raspored mečeva u Evropi i domaćem prvenstvu. No, svakako su obećali da će to nadoknaditi iduće godine. Što se samog turnira tiče, vjerujemo da će biti kvalitetan. Iskoristili bismo priliku da sve ljubitelje košarke pozovemo na utakmice te da, ujedno, svi skupa i ove godine odamo počast velikom čovjeku po kojem turnir nosi ime, legendi bh. sporta i muzike”, ističe Farik Kečo iz KK Željezničar.

Turnir počinje sutra, polufinalnim susretima. U prvom meču snage će odmjeriti Mladi Krajišnik i Livno (20 sati), a u drugom polufinalu igraju Željezničar i Vodice (22 sata).

Utakmica za treće mjesto igra se u četvrtak (14.15 sati),a finale je na rasporedu istog dana, u 16 sati. Turnir se igra u dvorani sportskog centra “R” Koševo. Ulaz je besplatan.

Prije samog turnira, predstavnici ekipa položiti će cvijeće na spomen obilježje Davorinu Popoviću u parku kod FIS-a te na grobu muzičkog velikana na Barama.

kkzeljeznicarturnir davorin popovic daco
KOMENTARI

KOMENTARI