Sport Centar

Međunarodni turnir “Travnik 2018”: Među učesnicima reprezentacija BiH, njemački Eagles, Spars…

Dvanaesti košarkaški turnir "Travnik 2018" je pred nama. Kada je košarkaški klub Travnik 2007 godine krenuo sa ovim projektom, nisu ni mogli zamisliti da će tako brzo i jako rasti, baš onako kako rastu i uspješni košarkaši te da će postati turnir koji je najviše tražen u ovom dijelu južne Europe.

Međunarodni turnir “Travnik 2018”: Među učesnicima reprezentacija BiH, njemački Eagles, Spars…
FOTO: Kadetska selekcija BiH ponovo će biti učesnik travničkog turnira

Dvanaesti košarkaški turnir “Travnik 2018” je pred nama. Kada je košarkaški klub Travnik 2007 godine krenuo sa ovim projektom, nisu ni mogli zamisliti da će tako brzo i jako rasti, baš onako kako rastu i uspješni košarkaši te da će postati turnir koji je najviše tražen u ovom dijelu južne Europe.

Pomalo stidljivo, iz godine u godinu, entuzijasti kluba sakupljali su ekipe po Evropi da učine čast i dođu u Vezirski grad. Danas zovu sa svih strana i žele da učestvuju na ovoj manifestaciji koja je ušla u sva domaćinstva općine.

U posljednjih dvanaest godina u grad su uspjeli dovesti viceprvake svijeta, reprezentaciju Turske, evropske prvake iz kadetske reprezentaciju BiH, prvake Afrike, reprezentaciju Egipta te niz kvalitetnih reprezentacija i klubova, rezultat je dugogodišnjeg rada i zalaganja Uprave ovog kluba koja je iz volonterskih pobuda i potreba već duži niz godina involvirana u rad u i oko košarkaškog kluba Travnik.

Ove godine na turniru koji će se održati od 11. do 13. maja učestvuju kadetska reprezentacija BiH, BBVL Eagles iz Lajpciga (Njemačka), KK Kolubara iz Lazarevca (Srbija), OKK Spars Sarajevo, KK Amfora iz Makarske (Hrvatska) i domaćin turnira KK Travnik.

Generalni sponzor turnira je Vlada SBK na čelu sa premijerom Tahir Lendom.

kadetska kosarkaska reprezentacija bhkktravnik
KOMENTARI

KOMENTARI