Sport Centar

Meč karijere: ”Vitez iz Viteza” večeras brani titulu

Jedan od najtalentiranijih MMA boraca u Evropi, Roberto Soldić, poznatiji kao ''Vitez iz Viteza'', večeras će na priredbi Superior FC 18 u njemačkom Ludwigshafenu braniti Superior FC titulu u velter kategoriji.

Meč karijere: ”Vitez iz Viteza” večeras brani titulu

Soldićev izazivač je Britanac Dez Parker, koji nosi nadimak “The Arm Collector”, jer ”armbarom” najčešće pobjeđuje svoje protivnike.

Soldić u dosadašnjoj karijeri ima četiri pojasa, a posljednji je osvojio na Superior FC 16 priredbi u martu kada je tehničkim nokautom u trećoj rundi savladao Poljaka Rafala Lewona.

– Završili smo s pripremama za odbranu pojasa i sve je išlo po planu. Želio bih zahvaliti trenerima iz UFD Gyma na čelu sa braćom Dijaković i svom velikom prijatelju Damiru Belji koji mi je ogromna podrška. Sve je spremno za odbranu pojasa – poručio je Soldić pred večerašnju borbu.

Soldić je na priredbi ”Serbian Battle Championship” upisao 10. pobjedu u svojoj profesionalnoj MMA karijeri, kada je protivnika Slobodana Vukića nokautirao u prvoj rundi. Devet od deset pobjeda također je završio prekidom, a njegov meč protiv Parkera već su proglasili jednim od najintrigantnijih na Superior FC 18 listi borbi.

roberto soldic
KOMENTARI

KOMENTARI