Sport Centar

McGregor analizirao meč s Khabibom: Taj udarac je sve promijenio, pošteno sam prebijen

Conor McGregor je prije nešto više od dvije sedmice u Las Vegasu poražen od Khabiba Nurmagomedova, koji je tako odbranio titulu prvaka lake kategorije.

McGregor analizirao meč s Khabibom: Taj udarac je sve promijenio, pošteno sam prebijen

Conor McGregor je prije nešto više od dvije sedmice u Las Vegasu poražen od Khabiba Nurmagomedova, koji je tako odbranio titulu prvaka lake kategorije.

Irac je danas konačno govorio o tom meču, a u svojoj analizi je priznao da se loše pripremio za ovaj meč.

“Sa sportske strane, prva runde je mislim bila njegova. Gornja pozicija uz kavez, nula napretka u poziciji, niti nanesena ikakva šteta, ali gornja pozicija. S borilačke strane, runda je moja. Pogodio sam udarce i pokazao sam želju napasti. Rano sam ga pogodio lijevim direktom i koljenom u glavu. Laktovi iz raznih pozicija. Sve što je on radio je bilo to da mi je držao noge uz ogradu gotovo cijelu rundu”, počeo je McGregor analizu, a zatim je prešao na drugu rundu.

“Tada je počeo bježati po kavezu prije nego je dobio blagoslov u udarcu desnom rukom. On je promijenio tok runde i cijele borbe. Bio je to dobar udarac. Nakon njega sam pokušao ustati i uzvratiti, ali on je stigao i uspio me uhvatiti te u tome spriječiti. Ovo je sport i to je bio njegov pametan potez. On mu je donio dominantnu rundu, tako da tu nemam šta prigovoriti. Odlično odrađeno”, napisao je.

McGregor je istakao kako se nakon najgore runde u njegovoj borilačkoj karijeri uspio vratiti u trećoj rundi, u kojoj se, kako kaže, kretao naprijed, kontrolisao Khabibovo kretanje i pokazao kako je on taj koji ima želju napasti i potući se.

“Četvrta runda. Moj oporavak ipak nije bio onakav kakav je trebao biti i to je moja greška. Iako sam ga nadmašio u nekim ranim razmjenama udaraca, ponovno je uspio ući ispod mene i završio sam u lošoj poziciji, a bilo je više od tri minute do kraja runde. Pokušao sam vratiti poziciju i završio sam leđima uz ogradu kaveza. Bila je to stabilna pozicija. Ipak, napravio sam kritičnu grešku tako što sam mu ostavio svoju gornju ruku baš u ključnom trenutku. Tako sam mu prepustio svoja leđa i završio sam pošteno prebijen. Šta više mogu reći? Bila je to sjajna borba, bilo mi je zadovoljstvo i užitak. Vratit ću se prepun samopouzdanja, potpuno spreman. Ukoliko i ne dobijem odmah revanš, nije problem. Spreman sam se boriti protiv idućeg u redu, oduvijek sam bio takav. Vidimo se uskoro ljubitelji borilačkog sporta, sve vas volim”, završio je McGregor analizu.

conor mcgregorkhabib nurmagomedov
KOMENTARI

KOMENTARI