Sport Centar

Marković o preuzimanju pozicije selektora Zmajeva: Moram vidjeti s klubom

Nenad Marković, uz Svetislava Pešića, jedan je od najozbiljnijih kandidata za poziciju novog selektora košarkaške reprezentacije BiH.

Marković o preuzimanju pozicije selektora Zmajeva: Moram vidjeti s klubom
FOTO: Marković: Potrebno je podmladiti igrački kadar u reprezentaciji BiH

Legendarni Neno ne krije da je već obavio preliminarne razgovore, po tom pitanju, s čelnicima Košarkaškog saveza BiH:

“Jesmo razgovarali, sad je ostalo na meni da se izjasnim. To nije jednostavna odluka, niti je mogu sam donijeti. Ovisit će od niza faktora, od porodičnih do klupskih obaveza. Morat ću vidjeti šta kaže moj klub”, izjavio je Marković, koji trenira turski klub Pinar Karsiyaku, “za Dnevni avaz”.

Također je dodao da, ko god da bude selektor, mora reprezentaciju BiH provesti kroz pretkvalifikacijsku grupu (rivali za dva mjesta bit će nam Švedska, Slovačka i Armenija) i steći pravu nastupa u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019.

“Grupa se mora proći. Onda bi se kroz kvalifikacije ukazala prilika da se podmladi igrački kadar i pripremi ekipa koji bi se borila za Svjetsko prvenstvo. Naravno, uvijek treba računati i na neke starije igrače koji će pomoći mlađima u sazrijevanju”, za “Avaz” je kazao Marković.

Podsjećamo, pretkvalifikacije su na rasporedu od 2. do 19. avgusta, a kvalifikacijski ciklus počinje već u novembru. Mundobasket održat će se 2019.

kosarkaska reprezentacija bihnenad markovicpinar karsiyaka
KOMENTARI

KOMENTARI