Sport Centar

Marković: Nismo odbijali reprezentaciju zbog umora ili kluba, uvijek smo igrali srcem

Nenad Marković odnedavno je trener španskog Tenerifea, aktuelnog osvajača FIBA-ine Lige prvaka.

Marković: Nismo odbijali reprezentaciju zbog umora ili kluba, uvijek smo igrali srcem

Legendarni Neno, koji se posljednjih sezona profilirao u stručnjaka visokog evropskog ranga, u razgovoru za “Dnevni avaz” izrazio je zadovoljstvo što je dobio priliku raditi u klubu koji je član “evropske NBA”, španske ACB lige.

“Nijedne sekunde nisam vagao kada sam dobio ponudu kluba koji je bio osvajač Lige prvaka. Tenerife su odlično organizovan klub, imaju tradiciju, do sada možda nisu imali velike rezultate, ali su u uzlaznoj putanji. Cilj je da nastavimo u istom smjeru”, kaže Marković.

Osvrnuo se i na posljednja dešavanja u vezi reprezentacije BiH, čiji dres je s ponosom nosio godinama, s naglaskom na otkaze pojedinih igrača.

“To tada nije bila moda, sada, očito, jeste, ali ni ta moda ne stoji svakome. Mi smo jedva čekali da se okupimo, da igramo i budemo zajedno. Tad niko nije otkazivao reprezentaciji zbog kluba, umora ili imaginarnih povreda. Bio je to naš doprinos državi. Mi nismo na prvim ratnim linijama branili državu, ali smo svaki na svoj način, u klubovima, reprezentaciji, uvijek promovirali Bosnu i Hercegovinu. Nismo imali velike prohtjeve, bili smo zadovoljni onim što smo imali. Nekad je bilo veoma dobro, nekad manje dobro, ali smo uvijek igrali srcem. Znate šta, ne treba trošiti riječi o onima koji nisu tu, nego pružiti podršku momcima koji su odlučili provesti ljeto s kvalitetnim trenerom, nešto naučiti i dati maksimum za svoju državu”, istakao je Marković.

Pomenuo je i mogućnost da igra protiv svog voljenog kluba, Bosne Royal, u  FUIBA-inoj Ligi prvaka.

“Definitivno bih volio da Bosna uđe u grupnu fazu Lige prvaka. Istina, ne bih volio igrati protiv Bosne, jer je to moj klub, ali ako se to desi, bilo bi mi draže što mogu doći kući u Sarajevo dva dana, nego ići negdje drugo”.

kosarkaska reprezentacija bihnenad markovic
KOMENTARI

KOMENTARI

UDARNA BRIGADA
Gost

Čovik koji je ljudski obogatijo reprezentaciju BiH, a košarkaški da i ne pričamo….
Neno..tvije ime je naše prezime !!

Gavran
Gost

Jedan je Neno Markovic! Sretno majstore!

wpDiscuz