Sport Centar

Malkočević i Marinović za TVSA: Igrači iz Premijer lige zaslužuju pažnju

U novom izdanju emisije "Sport Magazin" na TVSA urednika i voditelja Mirze Kolara gosti su bili selektor mlade reprezentacije BiH Vinko Marinović i selektor kadetske reprezentacije Sakib Malkočević.

Malkočević i Marinović za TVSA: Igrači iz Premijer lige zaslužuju pažnju

U novom izdanju emisije “Sport Magazin” na TVSA urednika i voditelja Mirze Kolara gosti su bili selektor mlade reprezentacije BiH Vinko Marinović i selektor kadetske reprezentacije Sakib Malkočević.

Malkočević zbog zdravstvenih problema nije mogao predvoditi sa klupe kadetsku selekciju koja je uspjela napraviti veliki uspjeh i plasirati se na EP.

“Iako je bio teret na ovoj generaciji nakon prethodne dvije koje su napravile iskorak, desilo se hvala Bogu i da treći put odemo na EP. Vjerovao sam svojim saradnicima i da će djeca pokazati karakter, te ispostavilo se da je zaista bilo tako”, rekao je Malkočević, osvrnuvši se i na ono što nas čeka na evropskom šampionatu u Engleskoj.

“Sve su ekipe kvalitetne i pokušat ćemo napraviti dodatni iskorak. Imamo obavezu da što bolje predstavimo našu državu i naš Savez.”

I mlada reprezentacije je na dobrom putu da se domogne smotre najboljih evropskih selekcija, a Vinko Marinović ističe da je veoma važna velika baza igrača, pogotovo iz domaćeg šampionata.

“Imamo dosta kvalitetnih mladih igrača i to su pokazale dosadašnje utakmice. Baza igrača je dosta dobra i jaka je konkurencija na svim pozcijama. Mislim da igrači iz Premijer lige zaslužuju pažnju i mislim da smo napravili dobar potez ukazavši im priliku”, kazao je Marinović.

Pogledajte i poslušajte kompletan razgovor sa selektorskim dvojcem, kao i ostali sadržaj emisije “Sport Magazin”.

mirza kolarsportski magazin tvsatvsa
KOMENTARI

KOMENTARI