Sport Centar

Ludnica u Clevelandu: Cavsi istumbali pola tima, trejdovali sa Lakersima, Kingsima, Jazzom, Heatom…

Zadnjeg dana trejdova u NBA, takozvanog trade deadlinea, mnogi su očekivali broijne razmjene igrača, ali ono što je uradio Cleveland sigurno nije niko.

Ludnica u Clevelandu: Cavsi istumbali pola tima, trejdovali sa Lakersima, Kingsima, Jazzom, Heatom…
FOTO: Derrick Rose završio je u Utahu posljednjeg dana NBA trejdova

Zadnjeg dana trejdova u NBA, takozvanog trade deadlinea, fanovi su očekivali brojne razmjene igrača, ali ono što je uradio Cleveland sigurno nije niko.

Aktuelni viceprvaci napravili su potpuni redizajn pred nastavak sezone, promijenili skoro pola ekipe, očito u stanju opšteg nezadovoljstva trenutnim rezultatima ekipe.

Prvo su poslali Isaiaha Thomasa i Channinga Fryea u Lakerse u zamjenu za mlađe i atletičnije Jordana Clarksona i Larryja Nancea Juniora.

Zatim su otpremili veterana Dwyane Wadea u Miami i to za pick druge runde drafta.

Kraj? Ni u ludilu! Dogovorili su trostruki trejd sa još dvije ekipe. George Hill iz Sacramenta je otišao u Cavse, kojima se pridružio i Rodney Hood iz Utaha, Joe Johnson (Utah) je produžio u Sacramento, Jae Crowder i Derrick Rose otišli su iz Clevelanda u Utah. I da, Iman Shumpert (Cleveland) završio je u Sacramentu.

Dakle, da pojednostavimo. Cleveland su napustili Thomas, Frye, Wade, Crowder, Rose i Shumpert, a novi igrači Cavaliersa su Clarkson, Nance, Hood i Hill.

Zanimljiv trostruki trejd u zadnji čas napravili su i Denver, Dallas te New York. Emanuel Mudiay je postao član Knicksa, Devin Harris iz Dallasa otišao u Denver, a Doug McDermott stigao među Maverickse.

Iznenađujući potez povukao je Orlando. Mađioničari su poslali playmakera Elfrida Paytona u Phoenix i to samo u zamjenu za pick druge runde drafta…

 

cleveland cavaliers
KOMENTARI

KOMENTARI