Sport Centar

Lojo: Trenutno imamo veliku psihološku i rezultatsku prednost

Pobjedom protiv Čelika u Zenici u drugom meču finalne serije playoffa prvenstva Bosne i Hercegovine, košarkašice sarajevskog Play Offa došle su na korak do odbrane titule prvakinja BiH i osvajanja ''duple krune''. 

Lojo: Trenutno imamo veliku psihološku i rezultatsku prednost

Sarajke vode s 2:0 u finalnoj seriji koja se igra na tri pobjede, a naredni meč igrat će u subotu u Skenderiji. Zenički kolektiv iza sebe ima odličnu sezonu koju je ”krunisao” polufinalnom pobjedom protiv ekipe Banovića, međutim teško je očekivati da će uspjeti preokrenuti finale u svoju korist.

Trener Play Offa Goran Lojo smatra da je njegova ekipa u ovom trenutku u velikoj prednosti, ali napominje da je Čelik prije dva dana u meču koji je Play Off dobio rezultatom 62:61 pokazao da je ravnopravan protivnik.

– U drugom meču smo upisali gostujuću pobjedu u dramatičnoj završnici i došli smo na korak do odbrane titule, a trijumfom bi osvojili i duplu krunu. Ne smijemo se opuštati, Čelik je na posljednjoj utakmici pokazao da nam može parirati. Ipak, prvi meč u Sarajevu smo dobili s 20 poena razlike, tako da sada imamo veliku psihološku i rezultatsku prednost – rekao je Lojo za Fenu.

Trener Play Offa vjeruje da je u polufinalnom duelu između Čelika i Banovića presudila mladost i dobar rad tokom cijele sezone zeničkog tima, ali da je Play Off ipak trenutno najbolja ženska košarkaška ekipa u BiH, što pokazuje i sezona na izmaku.

U taboru Play Offa povrijeđenih košarkašica nema, tako da će u sutrašnjem meču Lojo imati na raspolaganju sve igračice.

Treća utakmica finala prvenstva BiH između Play Offa i Čelika će biti odigrana u subotu u Sarajevu od 18 sati.

goran lojokkplayoff
KOMENTARI

KOMENTARI