Sport Centar

Liga nacija: Kapiten Sarajeva s Makedonijom ovjerava plasman u viši rang, spektakl u Njemačkoj

Nogometna reprezentacija Makedonije večeras će odigrati svoj posjednji susret u ovosezonskom izdanju Lige nacija. Iz grupe D makedonski fudbaleri će sasvim sigurno u Ligu C naredne sezone.

Liga nacija: Kapiten Sarajeva s Makedonijom ovjerava plasman u viši rang, spektakl u Njemačkoj

Nogometna reprezentacija Makedonije večeras će odigrati svoj posjednji susret u ovosezonskom izdanju Lige nacija. Iz grupe D makedonski fudbaleri će gotovo sigurno u Ligu C naredne sezone.

U reprezentaciju se vratio i jedan fudbaler iz Premijer lige BiH. Kapiten Sarajeva Krste Velkoski opet je na spisku selektora i večeras je njegovoj Makedoniji dovoljan i jedan bod da se domogne plasmana u Ligu C i baraža za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Protivnik Makedonije večeras je Gibraltar. Reprezentacija koja je vjerovatno i najzaslužnija što je Makedonija danas u ovako dobroj prilici. Upravo je Gibraltar otkinuo tri boda Armeniji i to na gostujućem tereu, pa poraz Makedonaca (0:4) od ove reprezentacije vjerovatno neće puno utjecati na plasman Makedonije.

Najveća večerašnja poslastica očekuje nas, naravno, u Ligi A. Švicarska, Portugal i Engleska tri su reprezentacije koje će se boriti za prvi trofej u historiji Lige nacija, a ko će im se pridružiti saznat ćemo večeras.

Francuska je trenutno na čelu grupe 1 sa sedam osvojenih bodova, ali je sve svoje utakmice odigrala. Njemačka će u Ligu B, a Holandija ima jedan bod manje od Francuske.

Holanđanima večeras ne samo da igra pobjeda za plasman među četiri najbolje, nego im je za taj uspjeh dovoljan i jedan bod u duelu s Nijemcima, s obzirom na to da imaju bolji međusobni omjer od Francuza.

Aktuelni prvaci svijeta u prvom susretu slavili su 1:0 na domaćem terenu protiv Holandije, dok je prije par dana u Roterdamu slavila Holandija s 2:0.

Koeficijente za ovu utakmicu možete pogledati u ponudi MOZZART kladionice.

Liga A

Grupa 1:

Njemačka – Holandija (20.45)

Liga B

Grupa 1:

Češka Republika – Slovačka (20.45)

Grupa 4

Danska – Irska (20.45)

Liga C

Grupa 3:

Bugarska – Slovenija (20.45)

Kipar – Norveška (20.45)

Liga D

Grupa 1:

Andora – Latvija (18.00)

Gruzija – Kazahstan (18.00)

Grupa 4:

Makedonija – Gibraltar (20.45)

Lihtenštajn – Armenija (20.45)

holandijakrste velkoskiliga nacijamakedonijanjemacka
KOMENTARI

KOMENTARI