Sport Centar

Liga BiH u golfu: Neizvjesna borba za prvaka

Proteklog vikenda na golf igralištu "Forest Creek" (Šumski potok) na prekrasnoj lokaciji koji se nalazi uz sami park prirode "Tajan" u Zavidovićima i turističkog naselja "Kamenica", odigrano je treće i četvrto kolo Lige Bosne i Hercegovine u golfu.

Liga BiH u golfu: Neizvjesna borba za prvaka

Učešće je uzelo svih 11 prijavljenih ekipa u najačim sastavima te par gostiju te je na ovom turniru učestvovalo najboljih 48 igrača Bosne i Hercegovine.

Nakon prva dva kola koja su odigrana u Posušju u vodstvu je bila ekipa Posušje 1 ispred ekipe Sarajevo 1 sa, kako je tada izgledalo, nedostižnih 17 poena. Već nakon prvog dana igre u Zavidovićima ekipa Sarajeva 1 je zahvaljujući odličnoj igri Gorana Radonjića (+1) i Samira Smajića (+5), te lošem danu Tihomira Parlova (+13) smanjila razliku na samo 4 udarca. Drugog dana igre u Zavidovićima obje ekipe su bile izjednačene tako da će se odluka o pobjedniku donijeti u Sarajevu 8. i 9. jula, kad se igraju posljednja dva kola.

Domaćinima, Golf klubu “Krivaja” ovo je prva organizacija zvaničnog turnirana ovom najmlađem golf igralištu u BiH, čime je i ujedno ovaj teren zvanično otvoren tako da je Bosna i Hercegovina bogatija za još jedan preljep golf teren pored onih u u Sarajevu i Posušju.

golf klub krivajagolf klub sarajevo 1
KOMENTARI

KOMENTARI