Sport Centar

Liga 4 za prvaka BiH: Može li Izviđač do odbrane titule?

Utakmicama Izviđač - Borac i Vogošća - Konjuh večeras počinje doigravanje za prvaka BiH u rukometu. Aktuelni prvak naše zemlje Izviđač prvi je favorit za naslov, a skauti sigurno imaju najkvalitetniji tim u državi.

Liga 4 za prvaka BiH: Može li Izviđač do odbrane titule?

Mala prepreka za Izviđač je što gotovo 50 dana nije odigrao zvanični meč, jer je takmičenje u SEHA ligi završio u februaru, no učešće u regionalnom takmičenju sigurno je osnažilo tim Zdenka Grbavca, a koliko je napredovao imat će priliku da pokaže večeras.

“Moramo prvo reći da smo imali problem duge pauze, više nego što je imao Borac prošle godine, nakon završetka SEHA lige, praktično 55 dana smo bez neke takmičarske utakmice. Probali smo to nadoknaditi aktivnijim treninzima, bili smo na jednoj mini turneji. Bili smo u Srbiji, odigrali nekoliko prijateljskih utakmica i mislim da spremni dočekujemo play-off. Problem je svakako neigranje Josipa Šarca, koji je kroz ove utakmice SEHA lige bio jedan od naših ključnih igraća ali eto sticanjem okolnosti Josip je imao i prije ove bolesti problema sa virozom, pa ga faktički nije ni bilo zadnja tri mjeseca, pa smo nekako uspjeli naviknuti ekipu na igru bez njega, a ove utakmice će pokazati koliko smo u tome uspjeli. Dobili smo jedno dobro pojačanje u iskusnom i dobrom pivotu Ratku Nikoliću, mislim da trebamo i njega iskoriti maksimalno da titula ostane u Ljubuškom” istakao je Zdenko Grbavac, trener rukometaša Izviđača.

Iako borbu za titulu počinju na najtežem gostovanju, šef stručnog štaba Borca Ratko Đurković vjeruje u dobar rezultat i da će pehar namijenjen najboljoj ekipi u BiH vratiti u Banja Luku.

“Ekipa je spremna na utakmice koje će odrediti ovogodišnjeg šampiona. Pružit ćemo svoj maksimum i nadamo se da će to biti dovoljno za trofej”, kazao je Đurković.

U drugom meču 1. kola Lige 4 osim meča Izviđač – Borac, sastaju se i Vogošća – Konjuh. Oba meča na rasporedu su od 20 sati, kao i svi mečevi do kraja prvenstva 27. maja.

 

hrkizvidjacrkborac
KOMENTARI

KOMENTARI