Sport Centar

Lewis: Nadam se da je svima jasno da je boks superiorniji i da ovo više nećemo gledati

Lennox Lewis, bivši svjetski teškaški prvak nije bio impresioniran borbom Floyda Mayweathera i Conora McGregora, koju je Amerikanac dobio tehničkim nokautom u 10. rundi.

Lewis: Nadam se da je svima jasno da je boks superiorniji i da ovo više nećemo gledati

Lewisu nije jasna poenta borbe američkog boksera i irskog MMA borca.

“Nije mi jasna poenta. Vidim da je ljudima bilo zanimljivo, ali ne razumijem zašto. Neki su čak najavljivali da će pobijediti McGregor. Pa ne može se tek tako pobijediti bokser u ringu, ako se nisi bavio boksom, a posebno protiv jednog od najboljih u historiji. Nije dovoljno biti borac. Boks je specifičan”, rekao je Lewis, te je dodao:

Vrijedi istaći da je McGregor uputio više udaraca Mayweatheru, nego što je to uradio Manny Pacquiao, ali ni to nije impresioniralo bivšeg svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

“Ovo je bila klasična škola boksa. Mayweather je sve radio kao po knjizi i tu Irac nije mogao baš ništa. Nadam se dvije stvari. Prvo, da je sada svima jasno da je boks superiorniji sport u odnosu na MMA. I, drugo, da ovakve borbe više nećemo gledati, jer nemaju nikakvog smisla. Conore, drži se onoga u čemu si dobar. Boks nije za tebe”, dodao je Lewis.

conor mcgregorfloyd mayweatherlenox lewis
KOMENTARI

KOMENTARI