Sport Centar

Lendrić: Želji želim da slavi u derbiju, Adžemu treba dati vremena

Bivši napadač Željezničara Ivan Lendrić nedavno je postigao svoj prvi gol u službenoj utakmici za Lens i to u susretu prvog kola francuskog Liga kupa protiv Ajaccia.

Lendrić: Želji želim da slavi u derbiju, Adžemu treba dati vremena

Lendrić je za Klix.ba govorio o francuskoj drugoj ligi, ciljevima, ali i o svom posljednjem klubu. Sjajni napadač je bio najbolji strijelac Premijer lige BiH za prošlu sezonu, a sada ga u Francuskoj očekuju novi izazovi.

“Od prvog dana kada sam stigao shvatio sam koliko je Lens veliki klub. Imao sam na stolu tri ponude, a Lensova ponuda za mene nije bila finansijski najisplativija. Ipak, kada sam sve sagledao i dobro razmislio, odlučio sam se za Lens. Za Željezničar je bilo svejedno u koji ću klub otići, jer se aktivirala klauzula od 300.000 eura. Mogao sam i zimus otići u Kinu za nekoliko puta veću ponudu, ali ljudi iz Želje i ja smo odlučili da ostanem. Na kraju smo izborili Evropu koju sam i ja zaigrao. Postigao sam i nekoliko golova te sam s obrazom mogao otići. Nije sve u parama”, ističe Lendrić.

Uslovi u Francuskoj za treniranje i igranje utakmica mnogo su bolji od onih u BiH.

“Fantastični su uslovi za rad ovdje u Lensu. Imaju kamp u koji je uložen ogroman novac i spada među najbolje u Francuskoj. Recimo, imaju deset terena s pravom travom za treniranje. Tu je i hotel za smještaj igrača, gdje sam i ja boravio dok nisam našao stan. Drugi je to svijet u odnosu na nogomet u BiH, ali ja sam se brzo privikao”, rekao je Lendrić.

Kako sam ističe, svakodnevno prati dešavanja i gleda utakmice svog dojučerašnjeg kluba – Željezničara.

“Vidi se da je u klubu drugačije. Moram biti realan. Tajming trenerske promjene je bio užasan. O Petrovićevoj smjeni se pričalo kada smo izgubili titulu, a ništa se nije desilo. Potom je bio kao neki ultimatum da se prođe Zeta i to se ispoštovalo. Onda se desilo ispadanje od AIK-a, koje zaista nije sramota. Tada dolazi do smjene, pred sami početak prvenstva. Vidim da se Željo muči na utakmicama, pratim i gledam, čujem se s bivšim saigračima svaki dan. Adžem ima nove zamisli, a nema vremena, nije on tu kriv, pogledajte samo koliko je malo treninga odradio s ekipom do sada. Prošle sezone smo neke susrete rješavali na rutinu, ali mislim da ove neće biti tako. Želji želim sve najbolje i nadam se pobjedi protiv Borca sad u subotu, a da onda da slave i u velikom derbiju na Koševu”, kaže Lendrić.

fkzeljeznicarivan lendric
KOMENTARI

KOMENTARI