Sport Centar

Lejla Tanović na kraju sezone ostvarila odličan rezultat: Osvojila 4. mjesto na UCI HC utrci u Istanbulu

Devetorostruka prvakinja Bosne i Hercegovine i Balkanska prvakinja u brdskom biciklizmu Lejla Tanović (23) osvojila je četvrto mjesto na utrci svjetske biciklističke federacije UCI u Istanbulu i novih 50 UCI bodova.

Lejla Tanović na kraju sezone ostvarila odličan rezultat:  Osvojila 4. mjesto na UCI HC utrci u Istanbulu

Riječ je o najjačoj kategoriji utrke koja takmičarima donosi i najveći broj UCI bodova. Pobjedu u ženskoj kategoriji odnijela je Iryna Popova (26) iz Ukrajine, saopćeno je iz MTB reprezentacije BiH.

Uslovi na utrci su bili izuzetno teški zbog kiše koja je padala cijeli dan, a Tanović je prvi put u karijeri nastupila na visoko rangiranoj HC utrci. Novih 50 UCI bodova donijet će joj veliki napredak na UCI rankingu.

Utrka je bila jako fizički zahtjevna zbog blata, međutim moram priznati da ja ipak volim takve uslove na stazi jer u tim uslovima često treniram u Sarajevu. Drago mi je što sam pokazala odličnu formu u jakoj konkurenciji i to na kraju duge sezone. Moj cilj je i dalje odlazak na Olimpijske igre u Tokio – izjavila je Tanović.

Selektor MTB reprezentacije Amar Njemčević rekao je da je Tanović pripremila gume za blato što joj je svakako donijelo određenu prednost.

Na treninzima staza je bila potpuno suha ali prognoza je najavljivala kišu. Znali smo da će se u slučaju većih količina kiše staza u potpunosti promijeniti. Pripremili smo gume za blato što nam je donijelo određenu prednost. Utrka je bila izuzetno zahtjevna za bicikl i takmičare. Lejla je vozila veoma dobro i pokazala izvrsnu formu na zadnjoj utrci sezone – rekao je Njemčević.

Prvakinja BiH će se odmarati nekoliko dana, a onda će početi pripreme za narednu sezonu. Prvu utrku vozit će već u martu.

bihlejla tanovic
KOMENTARI

KOMENTARI