Sport Centar

LeBron poslao poruku Westbrooku: Čestitam mom Wesu na toj vreći!

Američki košarkaš Russell Westbrook potpisao je novi petogodišnji ugovor s Oklahomom i postao je najplaćeniji igrač u historiji NBA lige.

LeBron poslao poruku Westbrooku: Čestitam mom Wesu na toj vreći!

Kako navodi ESPN, najkorisniji igrač NBA lige potpisao je novi ugovor sa svojim sadašnjim klubom vrijedan čak 205 miliona dolara. Drugim riječima, Russell će zarađivati 41 milion dolara godišnje. Ugovor će početi važiti od početka sljedeće sezone što znači da će Westbrook za šest godina zaraditi 233 miliona dolara.

Zanimljivo, najveći ugovor u povijesti košarke potpisan je baš na dan kad Kevin Durant, bivša zvijezda Thundera i čovjek koji je počinio izdaju kad je otišao u Golden State, slavi 29 rođendan. Slučajnost ili osveta? Prema navodima američkih medija, Westbrook je potpisao ugovor kakav zaslužuju samo izuzetni igrači: 4+1, a to podrazumijeva i ”veteranski” produžetak na još jednu sezonu u kojoj će dobiti 35 posto salary capa.

Ovakvu vrstu ugovora zaslužuju samo igrači koji su na puno načina, prije svega odanošću i vrhunskim igrama zadužili franšizu, čime su zaslužili biti ekskluzivni vlasnici ugovora koji se daje samo najvećima.

Plejmejker Thundera iza sebe ima sezonu kakvu nitko nije imao u zadnjih 45 godina u NBA ligi. Prosječno je zabijao 31,6 poen, imao je 10,7 skokova te 10,4 asistencije uz 1,63 ukradenih lopta po utakmici. Naravno, zasluženo da zasluženije ne može biti izabran je za MVP-a NBA lige, a uz ovakav ugovor vlasnici franšize nagradili su ga tako što su mu doveli super zvijezde Paula Georga i Carmela Anthonyja, pa sad Oklahoma postaje konkurentna i za napad na sam naslov. A prsten je jedino što Russellu još nedostaje.

Među prvima Westbrooku je novom ugovoru čestitao LeBron James preko Twittera: ”Čestitam mom Wesu na toj vreći! OKC imaju sjajnog igrača!! (kao da to nisu znali)”, poručio je Kralj James.

lebron jamesoklahoma city thunderrussell westbrook
KOMENTARI

KOMENTARI