Sport Centar

”Lavice” ostale bez selektora

”Lavice” ostale bez selektora

Crnogorske rukometašice olimpijski turnir završile su bez bodova, a doživjele su poraze od Brazila 29:23 (12:10), Španije 25:19, Angole 27:25, Rumunije 25:21 i Norveške 28:19.

Adžić je naglasio da poslije više od šest godina odlazi sa klupe ponosan i zadovoljan postignutim.

“Poslije nekih šest godina i par mjeseci vođenja reprezentacije ponosno i sa posebim zadovoljstvom mogu da kažem da smo zajedno sa predsjednikom saveza i kluba, stručnim štabom, djevojkama i trenerima koji su ih trenirali u klubovima, doveli reprezentacju na nivo da da bude učesnik svih devet posljednjih takmičenja”, kazao je Adžić.

On je podsjetio da su samo četiri reprezentacije, među kojima je i Crna Gora, bile učesnice svih devet takmičenaja.

“Dao sam sebe u tom poslu, niko u svjetskom rukometu ne radi dva posla istovremeno u klubu i reprezentaciji u tiliko dugom periodu. Žao mi je što na posljednjem takmičenju na kojem sam bio selektor nijesam mogao dati više djevojkama i moja je odgovornost najveća”, rekao je Adžić.

On smatra da Crna Gora ima puno mladih i talentovanih igrača i trenera.

“Ova generacija treba svježinu sa klupe na sljedećem EP. Vjerujem da će veći dio njih odlučiti da nastavi i da će na tom takmičenju, možda posljednjem generacijskom, obradovati sve u Crnoj Gori”, rekao je Adžić.

Dragan Adžić, koji je i trener rukometašica Budućnosti, predvodio je crnogorsku reprezentaciju do olimpijskog srebra u Londonu i titule prvaka Evrope u Beogradu 2012. godine.

milwaukeeschalke
KOMENTARI

KOMENTARI