Sport Centar

Larisa Cerić: Bit će i medalja sa Olimpijskih igara, ali ne može se protiv sudbine

Srebro iz Marakeša sa Svjetskog prvenstva u Open kategoriji je kruna moje dosadašnje karijere, kaže Larisa Cerić, najbolja bh. džudistkinja i jedna od najboljih sportistkinja BiH u ovom trenutku.

Larisa Cerić: Bit će i medalja sa Olimpijskih igara, ali ne može se protiv sudbine

Larisa je u godini na izmaku još jednom potvrdila status najbolje džudistkinje. Bezbroj finala na velikim takmičenjima donijeli su bh. džudu, ali i bh. sportu uopšte brojne medalje ove sezone. Izdvaja se bronzana medalja sa Evropskog prvenstva u Varšavi, a šlag na tortu je stigao ovog mjeseca u Maroku, gdje je u apsolutnoj kategoriji osvojila drugo mjesto.

“Jako sam zadovoljna rezultatima ove sezone. Bila je izuzetno uspješna, a što je najvažnije, tokom cijele godine sam imala kontinuitet dobrih rezultata. Uglavnom sam radila finalne mečeve”, kaže za Nezavisne višestruka osvajačica nagrade za najbolju sportistkinju BiH. Cerićeva se još jednom osvrnula na veliki uspjeh iz Marakeša.

Kako ističe, ona je bila jedna od najlakših takmičarki, što joj nije smetalo da savladala mnogo korpulentnije i snažnije protivnice. Ipak, u finalu ju je sačekala takmičarka iz Japana, koja je od Larise teža čak 50 kg.

“Radi se o Open prvenstvu, gdje su pravo nastupa imali svi džudisti preko 90 kg i džudistkinje preko 70. To je apsolutna kategorija, u kojoj se takmiče najbolje na svijetu i gdje nema granice i ograničenja kilaže. Iako sam bila jedna od najmanjih, uspjela sam ostvariti tri pobjede. U finalu je Japanka Asahina Sarah, koja je ujedno prva na rang-listi, bila zaista bolja i zasluženo pobijedila. Ja, kao druga na listi, mogu biti presretna srebrom u najprestižnijoj kategoriji na svijetu”, ističe bh. olimpijka.

Reprezentativku BiH do kraja godine očekuje još nekoliko takmičenja, a već naredne počinju kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju, što će biti jedan od glavnih ciljeve bh. džudistkinje od koje se možda i najviše očekuje na najvećoj sportskoj smotri na svijetu.

“U maju počinju kvalifikacije, vidjećemo. Ako Bog da, biće i ta medalja sa OI, ali ne može se protiv sudbine”, zaključila je trenutno druga džudistkinja svijeta.

larisa ceric
KOMENTARI

KOMENTARI