Sport Centar

Lakić-Brčaninović: Vjerujem da i ovaj put nećemo napraviti grešku

Vjerujem kako nećemo ni ovaj put napraviti grešku, te da ćemo ovaj posao odraditi na zavidnom nivou i na kraju izabrati najbolje, rekla je Mara Lakić-Brčaninović, predsjednica žirija 17. izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji „Nezavisnih novina“ i Radio televizije BiH.

Lakić-Brčaninović: Vjerujem da i ovaj put nećemo napraviti grešku

Proslavljena košarkašica ex jugoslovenske i evropske košarke predsjedavanjem prvom sjednicom u Sarajevu danas je ozvaničila rad ovogodišnjeg žirija. U “skeniranju” najboljih među najboljima pomagaće joj i ostali članovi, ugledni sportisti i sportski radnici, te predstavnici bh. medija.

“Prije svega moram da kažem da mi veliko zadovoljstvo predstavlja što sam predsjednica žirija. Kada su me iz „Nezavisnih novina“ pozvali i pitali da li bi prihvatila da budem predsjednica, vjerujte osjetila sam veliku čast, ali i odgovornost koja će biti pred nama svima. Mislim da svi zajedno trebamo pogledati dobro nominovane sportiste da ne bismo došli u situaciju da ne budemo saglasni sa svime što budemo radili. Ne smije biti greške, imamo dosta sportista koji su napravili dobre rezulate, bez obzira što možda neki misle da to nisu vrhunski rezultati. Ja smatram da u ovakvoj državi u kakvoj mi živimo imamo veoma dobrih rezultata“, rekla je Lakić-Brčaninović.

Domaćin današnje konstituirajuće sjednice bila je Radio-televizija BiH. Kratak osvrt na jedan od najznačajnijih sportskih projekata u našoj zemlji napravio je Adnan Ljubović, urednik sportskog programa Bh. radija 1 i potpredsjednik ovogodišnjeg žirija.

“Drago mi je da smo se okupili i ove godine. Stigli su do 17. brojke Izbora najboljeg sportiste BiH. Naravno, pokretač svega i inicijative su „Nezavisne novine“, uz našu kuću. Ovo je značajan projekat, ne zato što to mi radimo, nego zato što je to tako. Prema svim ocjenama ovo je najrelavatniji izbor u BiH, zato je naš zadatak, svih nas da na ove tri sjednice donesemo odluke koje će biti pravične. Pokrovitelj manifestacije i ove godine biće Predsjedništvo BiH, a stalni partner je Olimpijski komitet BiH uz podršku Ministarstva civilnih poslova BiH“, istakao je Ljubović.

U ime domaćina manifestacije, na prvom sastanku se obratio i urednik sportske redakcije „Nezavisnih novina“, Goran Karać.

Kao i do sada nagrade će biti dodjeljene u 12 kategorija: najbolji sportista, najbolja sportiskinja, najbolja ekipa, najbolji trener, nagrada publike, najperspektivniji sportista, najperspektivnija sportiskinja, nagrada za fair – play, nagrada za razvoj sporta u BiH, životno dijelo, najbolji sportista u sportu za invalide i najbolja ekipa u sportu za invalide.

Prošlogodišnji laureati su karatiskinja Ivona Ćavar i rukometaš Mirsad Terzić.

Svečana manifestacija 17. izbor najboljeg sportiste BiH biće održana 12. decembra u Kongresnoj dvorani hotela „Holiday“ u Sarajevu, uz direktan prenos na BHT 1. Druga sjednica na kojoj će biti usvojene šire liste nominovanih u svim konkurencijama biće održana 8. novembra u Mostaru u hotel Bristol sa početkom u 12 časova. Treća sjednica je 17. novembra u Banjaluci u zgradi Nezavisnih novina (13 časova), a posljednji sastanak stručnog tijela je na dan same manifestacije u hotelu „Holiday“, kada će biti donesene i konačne odluke.

izbor sportiste godinemara lakic-brcaninovicnezavisne novine
KOMENTARI

KOMENTARI