Sport Centar

Kup Konfederacija: Portugal i Meksiko u fantastičnom meču podijelili bodove

Portugal i Meksiko su danas u okviru grupe A Kupa Konfederacija odigrali neriješeno, a rezultat na kraju utakmice je glasio 2:2.

Kup Konfederacija: Portugal i Meksiko u fantastičnom meču podijelili bodove

Prvo poluvrijeme je bolje otvorila momčad Meksika koja je preko Carlosa Vele imala nekoliko izglednih prilika ali nisu uspjeli doći do vodstva.

Nakon toga je Portugal krenuo nešto ofanzivnije, te su preko Pepea došli do vodstva, ali je pogodak poništen zbog offside.

Međutim, nije Portugalu mnogo trebalo, te su nakon par minuta preko Quaresme došli do pogotka, i novog vodstva na meču. Selekciji Meksika nije trebalo mnogo da se oporavi od pogotka, te su u fantastičnoj akciji kojom je dirigovao danas odlični Vela, stigli do poravnanja, a strijelac na asistenciju već spomenutog Vele je bio Chicharito.

U drugo poluvrijeme je ponovo bolje ušao Meksiko, dok su se Portugalci bazirali na kontranapade. Meksiko nije uspio iskoristiti terensku nadmoć, pa je Portugal preko jednog kontranapada, u čijoj završnici se najbolje snašao Cedric, stigao do vodstva.

U sudijskoj nadoknadi Meksikanci, nakon kornera preko Morena stižu do izjednačenja, i tako postavljaju konačan rezultat meča.

Portugal – Meksiko 2:2 (Quaresma, Cedric / Chicharito, Moreno)

mexicoportugal meksikopšortugal
KOMENTARI

KOMENTARI